Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sebi a cucerit bronzul în Lituania

Un nou succes internațional pentru Sebastian Trifa

Sebi a cucerit bronzul în Lituania

Olimpiada Internațională de Astronomie, ediția a XVIII-a, desfășurată în perioada 6-14 septembrie 2013, în Lituania, a adus României un merituos loc trei mondial în clasamentul neoficial pe națiuni, după Rusia și India.

La competiție au participat elevi din 20 de țări, iar lotul României  format din 3 juniori și 5 seniori a obținut 7 medalii.
Orădeanul Sebastian Vlad Trifa,  componentul lotului României a obținut la această ediție a olimpiadei un nou succes, medalia de bronz, după medalia de argint din 2010 din Crimeea. 
Sebastian este elev în clasa a XII-a și studiază acum la Liceul Internațional de Informatică, București, iar pregătirea pentru olimpiadă a făcut-o atât la București, cât și la Oradea, avându-i alături pe profesorul Mircea Rusu de la Universitatea București, pe Marin Bica și bineînțeles pe profesorii de la școală. Duminică, la sosirea în România a fost întâmpinat cu flori la aeroport de staff-ul  liceului bucureștean care l-a felicitat pentru performanță, oferindu-i lui Sebastian noi motive de bucurie. Studiul cu profesori de prestigiu și alături de elevi de elită, pasiunea pentru știință și munca susținută au contribuit la afirmarea lui la nivel internațional.
Organizarea deosebită a olimpiadei și programul bine structurat a fost conceput astfel încât momentele de concentrare alternate cu cele de destindere să respecte echilibrul între efortul intelectual și relaxare. Pe parcursul olimpiadei care a durat zece zile s-a confruntat cu trei probe: proba teoretică, cu o durată de patru ore, proba observațională și proba practică desfășurată pe parcursul a două ore. În opinia lui Sebastian problemele de la proba teoretică au avut cel mai mare grad de dificultate.
Centrul de recreere și seminarii de la Dubingiai a fost locul ales de organizatori pentru cazarea și confruntarea participanților la olimpiadă, în timp ce festivitatea  de premiere a avut loc la Academia de Științe din Vilnius. Experiența de neuitat și rezultatul dobândit constituie pași importanți pentru Sebastian spre cariera în cercetare la care visează.
La împlinirea a șapte ani de existență a  „Astroclubului Meridian 0”, Sebastian care este membru olimpic al clubului orădean, dorește să dedice această medalie oamenilor care l-au format de-a lungul acestor ani, urându-i o cât mai lungă și înfloritoare existență.
Dragă Sebi, toți prietenii și foștii tăi profesori de la Școala Gimnazială „Dacia”, dar nu numai, se vor bucura citind aceste rânduri!
Felicitări!
Să ne ții „în priză”, conectați la izbânzile tale, pe care ți le dorim nenumărate! Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sebi a cucerit bronzul în Lituania.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019