Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tabără de Limba Română la Liceul Teoretic „Arany János”, Salonta

În perioada 2 - 10 septembrie

Tabără de Limba Română la Liceul Teoretic „Arany János”, Salonta

În perioada 2 - 10 septembrie 2013, la Liceul Teoretic „Arany János” din Salonta s-a desfășurat prima ediție a Taberei de Limba Română, activitate ce s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

La tabără au luat parte elevi ai liceului amintit și ai altor școli din județ.
Activitățile au urmărit dezvoltarea competenței de comunicare în limba română, atât în scris, cât și în oral. Elevii au fost încurajați în mod constant să comunice, dorindu-se dobândirea încrederii în forțele proprii, astfel încât limba română să nu (mai) reprezinte o piedică pentru copiii ce vorbesc limba română ca limbă nematernă. 
Elevii au cântat, au mimat, au dansat, au desenat, și-au amintit cum să se prezinte, au vizionat ecranizări ale unor povești celebre și chiar au participat la o paradă de modă, fiind creatorii propriilor ținute. Toate activitățile s-au desfășurat sub atenta supraveghere a profesorilor coordonatori, astfel încât toți elevii să ia parte la activitățile propuse.
Pe parcursul întregii perioade petrecute împreună cu profesorii de limba și literatura română ai Liceului Teoretic „Arany János”, elevii au fost puși în situații concrete de creativitate, urmărindu-se stimularea creativității lor, cunoscut fiind faptul că tinerii sunt o sursă inepuizabilă de idei concretizate în diferite creații artistice. De asemenea, s-a urmărit crearea unor situații reale de viață în care copiii ar avea nevoie de cunoștințele de limba română, fiind vizat aspectul social al comunicării.
Sperăm ca evenimentul ce a avut loc să nu fie unul singular și avem convingerea că, prin activitățile propuse, elevii s-au apropiat de limba română și au descoperit motive (în plus) pentru a comunica în românește.
prof. Lavinia Ștefănuț
prof. Alin Ștefănuț

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tabără de Limba Română la Liceul Teoretic „Arany János”, Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 8 august 2020