Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Tabără de Limba Română la Liceul Teoretic „Arany János”, Salonta

În perioada 2 - 10 septembrie

Tabără de Limba Română la Liceul Teoretic „Arany János”, Salonta

În perioada 2 - 10 septembrie 2013, la Liceul Teoretic „Arany János” din Salonta s-a desfășurat prima ediție a Taberei de Limba Română, activitate ce s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

La tabără au luat parte elevi ai liceului amintit și ai altor școli din județ.
Activitățile au urmărit dezvoltarea competenței de comunicare în limba română, atât în scris, cât și în oral. Elevii au fost încurajați în mod constant să comunice, dorindu-se dobândirea încrederii în forțele proprii, astfel încât limba română să nu (mai) reprezinte o piedică pentru copiii ce vorbesc limba română ca limbă nematernă. 
Elevii au cântat, au mimat, au dansat, au desenat, și-au amintit cum să se prezinte, au vizionat ecranizări ale unor povești celebre și chiar au participat la o paradă de modă, fiind creatorii propriilor ținute. Toate activitățile s-au desfășurat sub atenta supraveghere a profesorilor coordonatori, astfel încât toți elevii să ia parte la activitățile propuse.
Pe parcursul întregii perioade petrecute împreună cu profesorii de limba și literatura română ai Liceului Teoretic „Arany János”, elevii au fost puși în situații concrete de creativitate, urmărindu-se stimularea creativității lor, cunoscut fiind faptul că tinerii sunt o sursă inepuizabilă de idei concretizate în diferite creații artistice. De asemenea, s-a urmărit crearea unor situații reale de viață în care copiii ar avea nevoie de cunoștințele de limba română, fiind vizat aspectul social al comunicării.
Sperăm ca evenimentul ce a avut loc să nu fie unul singular și avem convingerea că, prin activitățile propuse, elevii s-au apropiat de limba română și au descoperit motive (în plus) pentru a comunica în românește.
prof. Lavinia Ștefănuț
prof. Alin Ștefănuț

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tabără de Limba Română la Liceul Teoretic „Arany János”, Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 20 septembrie 2021