Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Astăzi, la Aleșd - European Karate Championship

Sâmbătă, GKF- IKA

Astăzi, la Aleșd - European Karate Championship

Astăzi (sâmbătă, 21 sept. 201), începând cu ora 14.00, la sala de sport Arena din Aleșd se va desfășura European Karate Championship.

Competiția este organizată de GLOBAL KARATE - DO FEDERATION HACHI-O-KAI MARTIAL ARTS, EUROPE – represented by president Soke Ziko B. Becanovici, 10 Dan, IKA – GKF Romania – represented by  president  Hajas Gabriel Bucher, 7 Dan și EKL Oradea – represented by president Crișan Florin, 4 Dan; partenerii actualei ediții sunt: Primăria Aleșd, Holcim și RDS.
Informații și înscriere pe e-mail: contact@budosport.ro,
La competiție vor participa sportivi de la 25 de cluburi sportive din patru țări.
Programul                            
14.00 h: Deschiderea competiției
14.30 - 15.45 h: Kata Copii - Tatami 1,2,3
15.45 h: Premierea la Kata Copii
15.45-17.00  h: Kata Copii peste 11 ani– Tatami 1, 2,3
17.00 h: Kata Echipe  – Tatami 2
17.00 h: Premierea Kata Copii peste 11 ani
Awarding Diplomas Of  Merit
Deschiderea oficială
17.30 h: Martial Arts Categories Tatami 2
17.00-18.30 h: Kumite - Tatami 1,3
18.30 Premierea Kumite
18.30 – 19.30 - Kumite - Tatami 1,2,3
19.30 – 20.30 - Finalele Kumite - Tatami 2
20.30 – 21.30 - Open Category – tatami 1,3
22.00 Sfârșitul competiției
Important
Competitorii care nu sunt prezenți la deschiderea oficială nu mai pot participa la competiție.
Florin Crișan, președintele C.S.C.

Trimite email

duminică, 9 mai 2021