Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Daruri pentru bătrânii de la căminul Sfântul Martin

În cadrul proiectului „Școala și comunitatea”

Daruri pentru bătrânii de la căminul Sfântul Martin

Cu ocazia zilei de 8 Martie, 34 de elevi voluntari din clasele a XIII-a E, a X-a G și F și a XI-a G, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (îndrumați de dna Corina Negruțiu - profesor coordonator de proiect, Maria Sava, Anita Liber, Andor Damian și Toth Marta), au dus flori și pachete (cu dulciuri și fructe) bătrânilor internați la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Martin” din Oradea.

Înarmați cu stație, boxe și chitară, ei au pregătit și un moment de suflet (versuri și cântece despre mama - ființa cea mai dragă din lume).
Acțiunea de vineri, ca și celelalte trei desfășurate în toamnă, s-a bucurat de succes, și unii și alții fiind încântați de reușită.
Prima activitate de proiect s-a desfășurat în prima lună a anului școlar 2007- 2008, când au avut loc acțiuni în direcția înființării unui club de voluntariat la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.
În 23 septembrie 2007, chiar de Ziua mondială a curățeniei, în cadrul acțiunii „Adoptă un parc”, au avut loc acțiuni de curățenie în incinta școlii, în împrejurimi, precum și în parcul Petofi. În Luna mondială a senectuții, voluntarii au făcut vizite la două cămine pentru persoane vârstice (laConsistoria Efrem Beniamin”, în 4 octombrie, și la „Sfântul Martin”, în 11 octombrie).
În 2008, au fost planificate o serie de activități: îngrijirea parcului Petofi, dar și a viitorului parc „Traian Vuia” (din zona Episcopiei), activități de voluntariat și de plantat pomi, colectare și valorificare de  deșeuri, program artistic și altele. (Corina&Ovi)   

Trimite email

duminic, 18 august 2019