Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spiritualitate românească în context european”

Parteneriat cu două licee

Spiritualitate românească în context european”

Joi, 26 septembrie 2013, în amfiteatrul Colegiului Tehnic „Andrei Șaguna” a avut loc activitatea dedicată Zilei europene a limbilor moderne, intitulată „Diversitate lingvistică și națională în Europa”.

Activitatea s-a desfășurat la nivelul ariei curriculare „Limbă și comunicare”, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Oradea și Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, Oradea, în cadrul unui proiect educativ local mai amplu cu titlul „Spiritualitate românească în context european”.
O primă activitate a constat într-un moment introductiv menit să evidențieze semnificația și importanța Zilei europene a limbilor moderne,  susținut de prof. Holhoș Felicia.
Apoi, elevii din cele trei școli au reprezentat prototipul cetățeanului european din câteva țările alese: România, Ungaria, Franța, Anglia, Italia, Spania, după care au concurat într-o competiție de cultură generală în format PPT, conceput de prof. Chișiu Ramona. Pentru a încuraja spiritul de competiție și munca în echipă, elevii au mai participat la un atelier de creație în care au încercat să redea în cuvinte imaginea națională a țărilor alese, realizând un slogan reprezentativ. Cadrele didactice (prof. Bungău Angela, prof. Mateiaș Ramona, prof. Ioana Pop și prof. Olar Cristina) s-au implicat în coordonarea și îndrumarea elevilor și au reușit să se mobilizeze în scurt timp pentru a sărbători plurilingvismul și diversitatea culturală.
La finalul evenimentului a avut loc o expoziție culinară cu specific național,  mâncărurile din cele 6 țări intrând  de asemenea într-o competiție în care s-a apreciat cel mai  gustos, original și aspectuos  produs culinar. Bineînțeles, elevii participanți au fost răsplătiți cu diplome de participare, aplauze și delicioase specialități culinare europene.
Prof. Felicia Holhoș

Trimite email

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.