Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiect Comenius, la C.T. „Mihai Viteazul”, alături de parteneri din Germania, Slovacia, Polonia, Suedia și Turcia

Intercultural Competence in Business

Proiect Comenius, la C.T. „Mihai Viteazul”, alături de parteneri din Germania, Slovacia, Polonia, Suedia și Turcia

La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, proiectele naționale și internaționale își au locul și rolul lor bine definite, pe agenda acțiunilor educative extra curriculare cu cel mai mare impact.

În perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2015, în cadrul parteneriatului multilateral Comenius, se derulează un nou proiect, cu tema „Intercultural Competence in Business”.
„Instituția noastră continuă seria proiectelor desfășurate la nivel european cu încă un proiect derulat în cadrul Programului Sectorial Comenius, alături de parteneri din Germania – în calitate de coordonator internațional -, Slovacia, Polonia, Suedia și Turcia. Proiectul cuprinde mobilități ale elevilor și profesorilor în instituțiile de învățământ ale țărilor partenere, activități în echipă, realizarea de materiale și prezentări conform calendarului stabilit”, a precizat directorul colegiului, dl prof. dr. Ruben Filimon.
„Scopul proiectului este de a ilustra în context european diferențele culturale și comportamentul specific în relațiile de afaceri ale partenerilor implicați în vederea formării de competențe antreprenoriale interculturale. Elevii vor descoperi aspecte specifice din mediul economic și de afaceri din țările partenere, vor afla ceea ce este „tipic” caracterului german, slovac, polonez, suedez și turcesc în comportamentul de afaceri și astfel vor putea valorifica informațiile obținute în vederea inițierii unei posibile afaceri în țară sau undeva în Europa. Produsul final va fi un ghid intercultural care va cuprinde concepte specifice unei firme multinaționale.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar primit în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului „Învățare pe tot parcursul vieții”, a ținut să sublinieze coordonatorul de proiect, doamna prof. ec. Camelia Pop.
Tot domnia sa a dorind să mai adauge faptul că informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.
Ovidiu DAN

Trimite email

vineri, 7 august 2020