Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

O delegație a Ambasadei Chinei a fost primită de Claudiu Pop, prefectul județului

Guvernul Chinei va trimite o delegație economică la București

O delegație a Ambasadei Chinei a fost primită de Claudiu Pop, prefectul județului

Marți, 8 octombrie 2013, o delegație a Ambasadei Republicii Populare Chineze în România a fost primită de Claudiu Adrian Pop, prefectul județului Bihor.

Delegația a fost formată din YAN Jianwu, consilier cultural, ZHOU Min, secretar pentru probleme culturale ale Ambasadei și domnul Ștefan Toth din partea Asociației Euro Foto Art Oradea.
Cu această ocazie, domnul YAN Jianwu, consilier cultural a transmis salutările doamnei ambasador și a subliniat faptul că, pentru prima dată după 1989, Guvernul condus de Victor Ponta a reușit să reia relațiile de bună colaborare dintre statul român și statul chinez.
Pe acest considerent, Claudiu Adrian Pop, prefectul județului Bihor, și-a exprimat convingerea că există posibilități în privința colaborării dintre cele două țări și pe linie economică, precum și realizarea unor punți de legătură între județul Bihor și regiuni din China.
Domnul YAN Jianwu, consilierul cultural a precizat în acest sens că, spre finele anului 2013, Guvernul Chinei va trimite o delegație economică la București, unde vor fi invitați toți reprezentanții Guvernului Român în teritoriu pentru a stabilii relații economice de colaborare în următoarea perioadă.
După vizita la Instituția Prefectului județului Bihor, cei doi reprezentanți ai Ambasadei Republicii China au participat alături de Claudiu Adrian Pop la vernisajul expoziției „3xChina” a artistului fotograf Ștefan Toth, la sala Studio Palatul Vulturul Negru, urmând ca de la ora 18 să fie prezenți la vernisajul expoziției „Impresii din China” ale artiștilor fotografi Ovi D Pop și Ștefan Toth la Galeria Euro Foto Art, în Piața 1 Decembrie nr 12.
Claudia Timofte,
director Cancelarie Prefectura Bihor
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O delegație a Ambasadei Chinei a fost primită de Claudiu Pop, prefectul județului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021