Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”

Ziua Europeană a Limbilor Străine, la „Octavian Goga” Marghita

„Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”

După tradiția instituită în Europa, începând cu anul 2001, Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită, joi, 26 septembrie 2013 și la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, printr-o serie de activități în cadrul proiectului „Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Marghita și organizat de catedra de limbi moderne a școlii noastre.

Scopul acestuia a fost cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine. Din seria manifestărilor au făcut parte: dezbaterea „Oare studiul limbilor străine pune în primejdie limba națională?”, urmată fiind de prezentări în PowerPoint a țărilor europene, de un concurs de cultură generală și de amenajarea unei mini expoziții cu lucrări ale elevilor, ilustrând diverse simboluri culturale care reprezintă Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania etc. Elevii s-au întrecut pe ei înșiși citind și recitând poezii în cel puțin cinci limbi străine. Deliciul activității a fost dat de elevii claselor primare, care au defilat în pauza mare în incinta școlii, ținând în mâini stegulețe confecționate chiar de ei. A fost un proiect reușit, care-i învață pe copii să fie cetățeni europeni, cu deschidere către toate popoarele. Atât elevii, cât și cadrele didactice au petrecut momente frumoase învățând prin jocuri și astfel, contribuind la crearea unei atmosfere plăcute, menite să stimuleze interesul, dorința de a se familiariza și învăța și alte limbi străine decât cele studiate la școală.
Prof. Raluca Crișan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.