Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”

Ziua Europeană a Limbilor Străine, la „Octavian Goga” Marghita

„Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”

După tradiția instituită în Europa, începând cu anul 2001, Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită, joi, 26 septembrie 2013 și la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, printr-o serie de activități în cadrul proiectului „Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Marghita și organizat de catedra de limbi moderne a școlii noastre.

Scopul acestuia a fost cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine. Din seria manifestărilor au făcut parte: dezbaterea „Oare studiul limbilor străine pune în primejdie limba națională?”, urmată fiind de prezentări în PowerPoint a țărilor europene, de un concurs de cultură generală și de amenajarea unei mini expoziții cu lucrări ale elevilor, ilustrând diverse simboluri culturale care reprezintă Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania etc. Elevii s-au întrecut pe ei înșiși citind și recitând poezii în cel puțin cinci limbi străine. Deliciul activității a fost dat de elevii claselor primare, care au defilat în pauza mare în incinta școlii, ținând în mâini stegulețe confecționate chiar de ei. A fost un proiect reușit, care-i învață pe copii să fie cetățeni europeni, cu deschidere către toate popoarele. Atât elevii, cât și cadrele didactice au petrecut momente frumoase învățând prin jocuri și astfel, contribuind la crearea unei atmosfere plăcute, menite să stimuleze interesul, dorința de a se familiariza și învăța și alte limbi străine decât cele studiate la școală.
Prof. Raluca Crișan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Limbile străine, izvor de cultură și civilizație”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 26 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)