Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Viață pentru mediu, viață pentru om”

Derularea proiectului regional de educație ecologică

„Viață pentru mediu, viață pentru om”

La nivelul Regiunii Nord-Vest se desfășoară Programul de educație ecologică „Viață pentru mediu, viață pentru om”- ediția a VIII-a, inițiat de către Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare.

Proiectul se adresează școlilor gimnaziale și liceelor din județele: Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Cluj, Maramureș, Sălaj și din județul Szabolcs Szatmar-Bereg din Ungaria. Tema concursurilor din cadrul proiectului va fi axată pe un domeniu de interes major: Ecoturismul în contextul gestiunii deșeurilor.
Scopul proiectului constă în informarea și conștientizarea tinerei generații privind importanța promovării ecoturismului în contextul  gestiunii deșeurilor. 
Proiectul se desfășoară în perioada 1.10.2013 - 1.06.2014 și constă în derularea   unui concurs practic, și a unui concurs teoretic.
1.Concursul practic
Pe toată perioada derulării programului se vor colecta deșeuri reciclabile: hârtie, plastic, PET, deșeuri de echipamente electrice și electronice. Echipajul reprezentativ al instituției de învățământ care a colectat cea mai mare cantitate de deșeuri la nivelul fiecărui județ va beneficia alături de câștigătorii etapei regionale de o săptămână de relaxare într-un cadru natural inedit oferit de  Tabăra ecologică de la Tarna Mare, județul Satu Mare.
2.Concursul teoretic se va desfășura în  două etape:
A.Etapa județeană
Concursul va consta într-un test de verificare a cunoștințelor teoretice dobândite din materialele informative puse la dispoziție de către organizatori, departajat pe secțiunea gimnaziu și secțiunea liceu.
Premii: echipamente sportive asigurate de CCR Logistics Syistems RO.
Ocupanții locurilor I, II și III la nivel de gimnaziu, respectiv liceu, vor participa la etapa regională care se va desfășura la Satu Mare cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului 2014.
B.Etapa regională
Fiecare echipaj va identifica de pe raza județului pe care îl reprezintă, o locație turistică (stațiune, zonă de agrement etc.) și având la bază informațiile dobândite pe parcursul programului, va pregăti o machetă care să reprezinte aspectul actual al zonei alese, respectiv îmbunătățirile care se impun pentru ca locația aleasă să corespundă cerințelor europene impuse obiectivelor ecoturistice.
Premiu: ocupanții primelor trei locuri la secțiunea gimnaziu, respectiv liceu, vor beneficia de  o săptămână de relaxare la Tabăra ecologică de la Tarna Mare, jud. Satu Mare, alături de câștigătorii concursului practic din fiecare județ.
Parteneri
Agenția Națională pentru Protecția Mediului; CCR LOGISTICS SYSTEMS RO; APM Bihor, APM Satu Mare, APM Bistrița Năsăud, APM Cluj, APM Maramureș, APM Sălaj; ISJ Bihor, ISJ Satu Mare, ISJ Bistrița Năsăud, ISJ Cluj, ISJ Maramureș, ISJ Sălaj.
Detalii referitoare la desfășurarea acestui proiect se găsesc pe site-ul APM Bihor: http://apmbh.anpm.ro/ - secțiunea evenimente.
Director executiv
Ovidiu Constantin DĂESCU

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 august 2020