Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Studenții liberali se implică în problemele mediului universitar

Reuniunea Biroului Permanent Național al Cluburilor Studențești Liberale

Studenții liberali se implică în problemele mediului universitar

Sâmbătă, 5 octombrie 2013, a avut loc, la Cluj - Napoca, în sala de conferințe a Hotelului Royal Classic, reuniunea Biroului Permanent Național al Cluburilor Studențești Liberale.

Alături de studenții liberali s-au aflat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj, Radu Zlati, deputat PNL de Cluj, Rareș Ferdean, vicepreședinte TNL și Ioan Bîldea, președinte TNL Cluj.
În cadrul ședinței au fost discutate: situația politică actuală, proiectele demarate cu ocazia începerii anului universitar, proiectele organizate în colaborare cu TNL pentru alegerile europarlamentare din mai 2014 și modalitățile de susținere a activităților pe care ISEEL (Inițiativa Liberalilor din Sud – Estul Europei) le va desfășura în perioada următoare. La invitația președintelui CJ Cluj, Horia Uioreanu, delegația CSL a vizitat stadionul Cluj Arena, locație în care ar putea fi organizate, pe viitor, evenimente dedicate tinerilor clujeni.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, BPN al CSL a dezbătut teme precum: eficientizarea politicilor guvernamentale în domeniul academic, reprezentarea eficientă a studenților la nivelul universităților din țară, cooperarea cu organizațiile studențești, în scopul identificării problemelor cu care aceștia se confruntă și a soluțiilor care se impun, dar și situația studenților români din afara granițelor.
„Dezbaterile din cadrul conducerii CSL, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, au demonstrat, încă o dată, faptul că studenții liberali sunt implicați activ în problematica mediului universitar românesc. Am stabilit câteva modalități prin care să intensificăm relația filialelor noastre din țară cu asociațiile studențești locale, în vederea identificării unor soluții la problemele cu care se confruntă studenții, dar și acțiuni pe care urmează să le derulăm în parteneriat cu organizațiile internaționale de studenți”.
Ziua Internațională a Educației este celebrată în întreaga lume anual, pe 5 octombrie, începând cu anul 1994, pentru a reaminti permanent importanța rolului educației superioare. Această zi reprezintă, de asemenea, rememorarea semnării, în 1966, a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.
Bogdan Bordaș,
președinte CSL Bihor

Trimite email

joi, 26 mai 2022