Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Festivitatea de deschidere a anului școlar s-a ținut la Biserica reformată

Un nou început la Cetariu

Festivitatea de deschidere a anului școlar s-a ținut la Biserica reformată

În dimineața zilei de 16 septembrie 2013, copiii, cu ochii sclipitori, se îndreptau, împreună cu părinții, să ia parte la deschiderea festivă a anului școlar care a avut loc la Biserica reformată din Cetariu.

festivitatea a fost deschisă de preotul reformat Mikós Csaba, care a ținut o cuvântare, după care preotul romano catolic al satului i-a binecuvântat pe cei prezenți. A urmat discursul dlui primar Barna Vitályos, care și-a adus aminte cu drag de anii de ucenicie și a subliniat importanța învățării.
Cu o urare de bun venit pentru toți cei prezenți, și-a început discursul directorul școlii, doamna Erika Oros, care s-a adresat pentru început elevilor clasei pregătitoare, cei mai mici elevi ai „familiei școlii”. La început de drum, îi așteaptă multe surprize și multe lucruri de învățat, utile și interesante. Pe urmă i-a salutat pe elevii clasei I, sfătuindu-i să se străduiască să învețe cât mai bine, pentru a-i bucura și pe părinți.
Și clasa a VIII-a a avut parte de o atenție deosebită. Ei au fost îndemnați să studieze în așa fel încât la sfârșitul anului școlar să poată spune că au realizat tot ce și-au propus, iar dacă au nevoie de ajutor, sigur îl vor primi din partea cadrelor didactice. Dna director a subliniat faptul că obiectivele propuse se pot realiza doar dacă toți cei trei actori principali se implică cu responsabilitate: Măria sa, elevul, școala și părinții.
S-au adus apoi mulțumiri deosebite conducerii Primăriei Comunei Cetariu, pentru sprijinul primit în anul școlar precedent, sperându-se la o colaborare la fel de fructuoasă și în viitor. În continuare, au fost prezentate cadrele didactice din anul școlar 2013-2014.
Momentul artistic
A urmat un recital de poezii susținut de elevii școlii, după care s-au înmânat cravatele elevilor din clasa pregătitoare și clasa I. Cu această ocazie, elevii clasei pregătitoare au primit pachete în dar din partea Fundației Rákóczi.
Ultimul cuvânt l-a avut doamna director Erika Oros care a sensibilizat asistența cu un frumos citat al poetei Éva Bõsze.
Csorba Victoria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de deschidere a anului școlar s-a ținut la Biserica reformată.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 mai 2021