Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vom vorbi tot mai mult și tot mai des despre FE Premium!

Responsabilii firmelor de exercițiu din școlile județelor Cluj și Bihor s-au întâlnit la Oradea

Vom vorbi tot mai mult și tot mai des despre FE Premium!

Centrul de resurse de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a găzduit, miercuri, 16 octombrie 2013, întâlnirea cu responsabilii firmelor de exercițiu din școlile județelor Cluj și Bihor, școli arondate acestui centrul de resurse din regiunea Nord-Vest.

Directorul colegiului, dl prof. dr. Ruben Filimon, a salutat participanții, urându-le o reuniune rodnică, în parcurgerea celor opt puncte cuprinse pe agenda întâlnirii,prezentată de dna prof. Mariana Bara, formator național, coordonatorul centrului de resurse:
Înregistrarea firmelor de exercițiu la ROCT; Calendarul activităților în firma de exercițiu; Marca de calitate; Organizarea lansărilor firmelor de exercițiu în școală; Organizarea târgurilor locale și regionale; Competiția Business Plan; Topul firmelor de exercițiu 2013/2014; Alte aspecte legate de activitatea firmelor de exercițiu (Implicarea factorilor economici locali în activitatea FE).
Analizând Anexa 3 privind Criteriile pentru Topul firmelor de exercițiu, s-a ajuns la concluzia că orice firmă de exercițiu poate obține, în condiții absolut normale și firești punctajul minim de 450 de puncte. Este contestată, însă, formularea nefericită: „punctaj maxim la toate categoriile”!!! „Firmele care obțin punctaj maxim la toate categoriile (cu excepția Business Plan), sunt firme Premium.
Profesorii coordonatori ai firmelor de exercițiu care obțin un punctaj minim de 450 puncte, vor obține o adeverință care să ateste rezultatele deosebite obținute de firma pe care o coordonează”.
„Eu vă îndemn pe fiecare să vă înscrieți (înregistrați) firmele până la 31 octombrie, dacă nu ați făcut-o până acum, și veți obține, din start, 100 de puncte. Iată ce se spune în Anexa 3: Dacă vă înregistrați firma până în 31 octombrie, obțineți 100 de puncte, dacă o faceți până la 15 noiembrie, obțineți doar 50 de puncte, iar dacă o amânați până la 30 noiembrie, vă alegeți doar cu 20 de puncte”, ține să precizeze dna profesor Mariana Bara.
„Fiecare avem de învățat de la fiecare!”
S-a insistat apoi pe realizarea tranzacțiilor, în lumina aceleiași Anexe 3: Pentru o (1) tranzacție pe lună încărcată pe platformă se primesc patru puncte; cu precizarea că tranzacțiile (plăți-cumpărături) se vor încărca o singură dată în luna în care s-au efectuat. Prin urmare, în cinci luni (noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie), veți obține: 5x4 egal 20 de puncte. Adevărul este că într-o lună se pot face liniștit cinci tranzacții, nu una, și atunci, în cele cinci luni, veți obține 5x20 egal 100 de puncte.  Atenție, însă: nu se vor completa facturi doar cu un singur produs (de exemplu 1 creion, în valoare de 0,5 lei); produsele mici se vor vinde în seturi. La verificarea facturilor de către ROCT, dacă se găsesc facturi cu sume sub 5 lei, aceste facturi nu vor fi punctate. Și încă o precizare importantă: Plata contribuțiilor lunare nu se consideră tranzacție. În schimb, se consideră obligatorii minimum cinci tranzacții pe lună”, a mai adăugat coordonatorul centrului, dna prof. Mariana Bara.
E de apreciat modul în care comunică doamna profesor cu colegii: deschis, sincer, cu amabilitate și dăruire, stimulând dialogul și schimbul de idei, considerând că „fiecare avem de învățat de la fiecare!”
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vom vorbi tot mai mult și tot mai des despre FE Premium! 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 14 august 2020