Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eco pentru un mediu sănătos la Poiana și Săliște de Vașcău

În pelerinaj, „La Baraj”,

Eco pentru un mediu sănătos la Poiana și Săliște de Vașcău

Final de septembrie. Dincolo de munca de fiecare zi, sfârșitul de săptămână înseamnă pentru elevi un prilej de relaxare, de refugiu în natură.

În ton cu atmosfera efervescentă a Zilei Mondiale a Curățeniei, un grup de copii, mari și mici, de la cele două școli, Săliște de Vașcău și Poiana, au hotărât ecologizarea pentru un mediu la fel de sănătos. Însoțiți de directorul școlii, domnul profesor Emil Petrișor, și profesorii Petronela Heredea și Cosmin Macavei, au poposit, mai întâi pe lunca Poienii, pe malul Crișului Negru, la hotarul dintre satele Săliște de Vașcău și Poiana.
Și munca lor contează
Cu mic cu mare, copiii s-au întrecut în acțiunea lor asupra mediului (colectarea de deșeuri, plastic, cartoane) convinși că și munca lor contează. Spre fala localnicilor, fiecare vară cunoaște un aflux de turiști atrași de serbarea câmpenească „La Izvorul lui Horea”.
Următorul popas, nu departe de satul Poiana, a fost „La Baraj”, unde copiii au admirat microhidrocentrala aflată în curs de construcție. Aici, natura este la ea acasă și oferă călătorului puritate, grandoare, sănătate. Copiii s-au dovedit și aici la fel de interesați în munca lor pentru un mediu sănătos.
Micul pelerinaj le-a adus satisfacția unei zile împlinite, rodnice, instructiv-educative.
Prof. Petronela Heredea

Trimite email

smbt, 24 august 2019