Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Flori din grădina copilăriei”, sădite și culese de Valeria-Violeta Þurcaș

Poezii și cântece pentru copii

„Flori din grădina copilăriei”, sădite și culese de Valeria-Violeta Þurcaș

Joi (17 octombrie 2013), la Casa Corpului Didactic a județului Bihor, ne-am deschis din nou sufletul spre a ne îmbogăți cu nestemate spirituale, oferite de directorul casei și ai săi invitați la o nouă lansare de carte.

Pentru că onor gazdele ne-au pregătit, iar și iară, „un întreg arsenal de cuvinte, imagini și sunete… pentru că lansarea unei cărți, în viziunea noastră, este un eveniment unic”, așa după cum avea să sublinieze directorul CCD, dna prof. drd. Carmen Bodiu.
„Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai”
„Cartea pe care o lansăm azi e o incursiune în lumea copilăriei. Acolo, în lumea poveștilor, sufletul rămâne veșnic tânăr. Lumea e privită prin ochii inocenți ai întrebărilor. Visele au aripi și viața e un șir neîntrerupt de primăveri. Despre copilărie s-a spus că este singurul paradis pierdut. Dacă este așa, vă invit să o recuperăm aici, în lumea ficțiunii ideale, cu zilele prefăcute în petale. Acolo unde copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai”, a opinat doamna director, după care ne-a prezentat o recenzie de suflet a volumului de poezii și cântece pentru copii, al doamnei educatoare prof. Valeria-Violeta Þurcaș (de la Grădinița Nr. 47).
„Voia să împartă bucuria cu toți copiii de pe pământ”
„Dacă tot ați intrat în grădina copilăriei, aș dori să vă spun o poveste. Era odată o fetiță care se juca într-o grădină. O fermecau florile, iarba, fluturii, păsările și tot ce era viu. Își făcea coronițe de flori și cerul era oglinda ei…”, ne-a povestit cu multă duioșie în glas autoarea volumului. „Fetița aceea avea un vis: voia să împartă bucuria cu toți copiii de pe pământ... Grădina există, iar fetița de-atunci sunt eu”, ne-a asigurat Valeria-Violeta Þurcaș. „Atunci când n-am găsit cuvintele potrivite, am lăsat inima mea să vorbească, iar ea a adunat petalele celor mai frumoase flori și le-a transformat în poezie și cântec. Așa s-a născut această carte: din dorința de a exprima lumea mea interioară, de dragul bucuriei, o punte între inimi”, ne-a explicat autoarea.
Violeta a fost supusă apoi unui foc încrucișat, s-a tras asupra sa, cu petale, din toate direcțiile, de către colege de la locul de muncă, doamna director Georgeta Bara, și alți colegi de breaslă, dna Lucia Negrău, de la Grădinița Nr. 30, dar și cadre universitare, distinsul prof.univ.dr. Paul Magheru, care au felicitat-o pentru vocație și reușită, pentru sensibilitate și talent. Autoarea ne-a cules apoi un buchet de flori din grădina copilăriei pe care ni le-a dăruit ca ofrandă în miez de toamnă „albastră”. La rându-i a primit flori și a împărțit cărți și autografe.
Ovidiu Dan

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021