Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Masa rotundă „Sărbătorim diversitatea lingvistică”

Ieri, la CCD,

Masa rotundă „Sărbătorim diversitatea lingvistică”

Sala de conferințe a Casei Corpului Didactic a Județului Bihor a găzduit, miercuri (23 octombrie 2013), masa rotundă cu tema „Sărbătorim diversitatea lingvistică”.

La eveniment au fost invitați profesori de limbi moderne din Oradea și județ, în vederea  diseminării activităților desfășurate în școlile din județul Bihor cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Limbilor Moderne (26 septembrie 2013).
Responsabilii organizatori ai manifestării au fost: prof. drd. Bodiu Carmen – directorul  CCD Bihor, prof. Mile Anca, inspector de specialitate al ISJ Bihor, Szabo Florina, Curpaș Anca, Tarr Delia, Costa Monica, metodiști CCD și ISJ; în postura de moderatori s-au aflat: Szabo Florina și Curpaș Anca, metodiști CCD Bihor.
Activitatea a fost deschisă de către directorul CCD Bihor, doamna prof. drd. Carmen Bodiu, care a salutat inițiativa metodiștilor casei și inspectoratului școlar, coordonați de inspectorul școlar de specialitate, prof. Mile Anca. La rândul său, doamna inspector școlar Mile Anca a felicitat profesorii de limbi moderne care au organizat manifestări bogate și variate în și de Ziua Europeană a Limbilor Moderne Au fost școli în care activitățile s-au desfășurat pe întinderea întregii săptămâni. Nu sunt puțini școlile care și-au văzut publicate manifestările pe ovidan.ro, dar și în câteva numere ale revistei OviDan.
În cadrul mesei rotunde, au avut loc o seamă de prezentări: prof. Costa Monica, metodist al ISJ, a prezentat Scurt istoric al Zilei Europene a Limbilor (origine și obiective); doamna Delia Tarr, metodist al ISJ, a prezentat dimensiunea sărbătoririi Zilei Europene a Limbilor în țara noastră și în județul Bihor; prof. Dana Oprescu, de la Palatul Copiilor și Elevilor a pregătit un moment artistic; soliști: Pereț Oana, Florian Carla, Oprea Daria.
În luările de cuvânt care au urmat,  profesorii de limbi moderne din județ au prezentat o gamă largă de manifestări care au avut loc în școli: programe artistice, ateliere de lucru, expoziții, prezentări și dezbateri, prezentări Power Point, vizionări de filme, concursuri, activități metodice, scenete și piese de teatru, precum și prezentări de carte.
Curpaș Anca & Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Masa rotundă „Sărbătorim diversitatea lingvistică”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 iunie 2021