Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Masa rotundă „Sărbătorim diversitatea lingvistică”

Ieri, la CCD,

Masa rotundă „Sărbătorim diversitatea lingvistică”

Sala de conferințe a Casei Corpului Didactic a Județului Bihor a găzduit, miercuri (23 octombrie 2013), masa rotundă cu tema „Sărbătorim diversitatea lingvistică”.

La eveniment au fost invitați profesori de limbi moderne din Oradea și județ, în vederea  diseminării activităților desfășurate în școlile din județul Bihor cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Limbilor Moderne (26 septembrie 2013).
Responsabilii organizatori ai manifestării au fost: prof. drd. Bodiu Carmen – directorul  CCD Bihor, prof. Mile Anca, inspector de specialitate al ISJ Bihor, Szabo Florina, Curpaș Anca, Tarr Delia, Costa Monica, metodiști CCD și ISJ; în postura de moderatori s-au aflat: Szabo Florina și Curpaș Anca, metodiști CCD Bihor.
Activitatea a fost deschisă de către directorul CCD Bihor, doamna prof. drd. Carmen Bodiu, care a salutat inițiativa metodiștilor casei și inspectoratului școlar, coordonați de inspectorul școlar de specialitate, prof. Mile Anca. La rândul său, doamna inspector școlar Mile Anca a felicitat profesorii de limbi moderne care au organizat manifestări bogate și variate în și de Ziua Europeană a Limbilor Moderne Au fost școli în care activitățile s-au desfășurat pe întinderea întregii săptămâni. Nu sunt puțini școlile care și-au văzut publicate manifestările pe ovidan.ro, dar și în câteva numere ale revistei OviDan.
În cadrul mesei rotunde, au avut loc o seamă de prezentări: prof. Costa Monica, metodist al ISJ, a prezentat Scurt istoric al Zilei Europene a Limbilor (origine și obiective); doamna Delia Tarr, metodist al ISJ, a prezentat dimensiunea sărbătoririi Zilei Europene a Limbilor în țara noastră și în județul Bihor; prof. Dana Oprescu, de la Palatul Copiilor și Elevilor a pregătit un moment artistic; soliști: Pereț Oana, Florian Carla, Oprea Daria.
În luările de cuvânt care au urmat,  profesorii de limbi moderne din județ au prezentat o gamă largă de manifestări care au avut loc în școli: programe artistice, ateliere de lucru, expoziții, prezentări și dezbateri, prezentări Power Point, vizionări de filme, concursuri, activități metodice, scenete și piese de teatru, precum și prezentări de carte.
Curpaș Anca & Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Masa rotundă „Sărbătorim diversitatea lingvistică”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 1 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!