Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

„Iubind toamna...”

Zilele Școlii „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia

„Iubind toamna...”

Sub acest generic s-au desfășurat manifestările cuprinse în buchetul Zilelor Școlii ,,Înv. Gâlgău Iosif” din Păgaia, în perioada 17-18 octombrie 2013.

Copiii au fost ,,provocați” și susținuți de cadrele didactice să desfășoare activități artistice, literare, sportive, religioase,  totul învârtindu-se în jurul toamnei. Am avut astfel: pentru început, deschiderea festivă, cu prezentarea programului, rugăciunea de binecuvântare a roadelor și o prezentare a anotimpului toamna.
Au urmat: „Toamna în culori” (expoziție de desene și prezentarea video a unor imagini de toamnă, dar și o paradă a modei cu tendințele acestui sezon), „Toamna în cuvinte” (recitări din poeți consacrați, precum și din  creațiile copiilor și un dialog despre o zi de sărbătoare, purtat de prof. de religie Florina Moldovan), „Toamna în cămară” (pregătirea unei... supe de zarzavat, pe muzica lui Tudor Gheorghe, versuri de Otilia Cazimir, expunerea și degustarea unor produse din cămările toamnei), „Toamna în muzică” (o punere în scenă a poeziei ,,Toamna”, de Octavian Goga, pe muzica lui Tudor Gheorghe, un dans modern, „O toamnă în doi” (a celor de la Voltaj), precum și un minunat vals al toamnei. Activitățile s-au încheiat cu un cros al toamnei, pe clase, câștigătorii fiind răsplătiți cu premii dulci.
Ambientul de toamnă a fost creat de copii, sub îndrumarea prof. Iuhasz Ioana, prin realizarea unor decorațiuni minunate.
Ne-am bucurat de prezența la activitățile noastre a dlui primar Sorin Groza, precum și a părintelui paroh Morar Ioan de la Parohia Ortodoxă Boianu Mare, care a înălțat o rugăciune de binecuvântare a roadelor.
Dacă prestația elevilor noștri a fost exemplară, reușita, succesul lor se datorează, în egală măsură, și celor care i-au îndrumat din „umbră”, profesorii coordonatori, pe care ținem să-i evidențiem, alături ce cei menționați deja: organizator al paradei – prof Goman Elisabeta, materiale video: personalități născute toamna, evenimente și descoperiri petrecute toamna - prof. Horgoș Anamaria; valsul și crosul au fost coordonate de dl. director Chiș Gheorghe; poezii și desene - înv. Goman Claudia și Chiș Monica; ornamente - Ioana Iuhasz; dans, creații literare, cântece și scenetă -  Morar Anamaria.
Pe această cale, echipa de organizatori și conducerea școlii felicită artiștii și profesorii coordonatori și aduc mulțumiri dlui primar Sorin Groza și părintelui paroh Ioan Morar pentru sprijinul acordat în organizarea manifestărilor prilejuite de
sărbătorirea Zilelor școlii.
Prof. Anamaria Morar

Trimite email

miercuri, 18 mai 2022