Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Întâlnirea generală anuală a Centrelor Europe Direct

În perioada 20-22 octombrie, la Sofia,

Întâlnirea generală anuală a Centrelor Europe Direct

Centrul de informare europeană Europe Direct Oradea al Universității Agora a participat în perioada 20-22 octombrie 2013 la Sofia, în Bulgaria, la întâlnirea generală anuală a Centrelor Europe Direct.

Toate cele 500 de centre din Uniunea Europeană au fost reprezentate la acest eveniment, alături de coordonatorul fiecărui stat membru. Și rețeaua din România - formată din 31 de centre de informare, alături de coordonatorul național, Ioana Marchiș, a luat parte la toate activitățile și workshopurile organizate.
Tema întâlnirii a fost „Să răspundem provocărilor actuale” și s-a bazat pe faptul că Europa se află într-un moment în care mai mult ca niciodată are nevoie de implicarea cetățenilor europeni. Mesajul transmis de către vicepreședintele Viviane Reding a fost acela că în centrul activităților Uniunii Europene se află cetățenii europeni, iar dezbaterea unor teme de importanță majoră pentru viața noastră de zi cu zi nu poate avea loc fără implicarea activă a acestora. Una din temele cele mai importante este aceea a șomajului și în special cel în rândul tinerilor, care constituie cea mai mare îngrijorare pentru europeni. Uniunea Europeană depune eforturi majore pentru combaterea acestui fenomen, printre acestea elaborarea unui sistem de garanție pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă, pentru instruire, educație și oportunități de practică.
Anul european al cetățenilor reprezintă în acest sens o oportunitate unică pentru Uniunea Europeană, pentru a se focaliza pe probleme majore cu care se confruntă cetățeanul european.
Nu întâmplătoare a fost invitația președintelui Barroso în cadrul discursului în care a prezentat starea Uniunii: „Implicați-vă! Dacă nu vă place Europa așa cum este: îmbunătățiți-o!”
Alina Manolescu,
președinte al Centrului de informare europeană Europe Direct Oradea al Universității Agora

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021