Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Exercițiul național de pregătire a elevilor în caz de seism

În perioada 17 - 25 octombrie

Exercițiul național de pregătire a elevilor în caz de seism

În perioada 17 - 25 octombrie 20913, în cadrul exercițiului național de pregătire a elevilor în caz de seism, au avut loc la noi în județ o serie de exerciții de simulare.

În cadrul acestor exerciții de simulare au fost incluse o etapă de pregătire teoretică, două exerciții practice de simulare și o etapă de evaluare. Etapa de pregătire teoretică a constat în alocarea unei ore pentru implementarea noțiunilor de bază despre cutremure și a modului de comportare a elevilor, personalului didactic și auxiliar în cazul producerii unor seisme majore. Exercițiile practice de simulare s-au desfășurat pe parcursul a două zile și au constat în simularea comportamentului în caz de seism, timp de 30 de secunde, respectând regulile învățate. Etapa de evaluare a exercițiilor de simulare a constat în întocmirea unui raport de informare la nivelul fiecărei instituții de învățământ din județ care ulterior a fost înaintat Inspectoratului Școlar Bihor.
Raportul final centralizat va fi înaintat de Inspectoratul Școlar Județean către Inspectoratul de Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor. Biroul de presă

Trimite email

joi, 20 iunie 2019