Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La finele primului an de proiect Comenius

Diseminare proiect Ways via IT

La finele primului an de proiect Comenius

Proiectul bilateral Comenius „Ways via IT”, „Word and Art for Young Students via IT” („Cuvânt și artă pentru tinerii elevi prin intermediul IT”) se află acum în cel de-al doilea an de derulare.

La finalul primului an de proiect mă simt datoare să trec în revistă cele mai importante activități derulate în cadrul acestui proiect, finanțat de Comisia Europeană. Partener în cadrul acestui proiect alături de  C.Ș.E.I. „Orizont” Oradea este Bárczi Gusztáv Óvoda,  Általános Iskola, Készségfejlesztõ Speciális din Budapesta, Ungaria.
În primul an de proiect s-au desfășurat diferite activități finalizate cu rezultate deosebite:
*amenajarea panoului proiectului
*crearea site-ul proiectului:
http://waysviait.wix.com/waysviait2012
*editarea unui pliant de prezentare a proiectului
*crearea blogul-ului proiectului:
http://waysviait.blogspot.ro/
*crearea adresei comune de e-mail: waysviait@gmail.com  pentru comunicarea partenerilor
*conceperea și aplicarea unor chestionare pentru elevi, părinți și profesori
*organizarea concursului pentru alegerea mascotei proiectului
*arhivarea materialelor realizate pe CD-uri
*organizarea de activități în clubul de limbi străine, în clubul IT și în clubul de artă
*realizarea unui material de prezentare a specificului predării artei și informaticii în România și Ungaria
*pregătirea și organizarea de expoziții cu lucrări realizate la clubul de artă
*celebrarea Zilei Europei
*desfășurarea mobilității organizate în cadrul proiectului
În perioada 16 - 27 aprilie 2013, o echipă formată din 10 elevi și 7 cadre didactice a pornit în aventura mobilității programată în cadrul proiectului ,,Ways via IT” în Ungaria. Pe parcursul mobilității, elevii și profesorii participanți au avut oportunitatea de a vizita una dintre cele mai prestigioase școli speciale din Ungaria, au participat alături de elevi și colectivul școlii partenere la diferite activități: terapie psiho-motrică, kinetoterapie, sport, țesătorie, ceramică, olărit, meloterapie, pictură,  preparare de turtă dulce, atelier de textile, dansuri, activitate în clubul IT, activitate de învățare a limbii maghiare, confecționare bijuterii, întreceri sportive și concurs de desene. Alte activități educative și vizite de studiu la care a participat delegația din România au fost: vizionarea unui spectacol artistic, spectacol de  circ, vizitarea Grădinii Zoologice și Tropicarium, croazieră pe Dunăre, plimbare prin oraș, precum și vizită la Palatul Parlamentului.
Folosesc acest prilej pentru a mulțumi colegilor mei, membri ai echipei de proiect și nu numai, care au contribuit la implementarea proiectului: prof. Arkoși Iuliana, Balla Eniko, Ban Crina, Berinde Mirela, Bozga Ancuța, Cacuci Elena, Canalaș Liliana, Cărădan Adina, Deneș Melinda, Dindelegan Anca, Doroghi Mihaela, Drugaș Crina, Ficuț Adriana, Florin Carina,  Hălmăgean Denisa, Haiaș Florica, Jakab Marta, Laslou Geta, Lezeu Crina, Marc Ana, Petruț Raluca, Popa Gina, Popa Sanda, Pup Adelina, Sziki Doina, Turcuș Sanda, Ursuț Mirela și Ungur Maria.
Tot în calitate de inițiator și coordonator al acestui proiect țin să mulțumesc tuturor elevilor, părinților acestora, profesorilor parteneri și reprezentanților comunității locale care s-au implicat activ în materializarea proiectului, îi mulțumesc în mod special dnei director adjunct Ficuț Adriana care, după plecarea mea de la C.Ș.E.I. ,,Orizont” Oradea la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, a preluat coordonarea acestui proiect.
Conținutul acestui material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Comisia Europeană și ANPCDEFP nu sunt responsabile pentru modul în care acest material va fi folosit.
Prof. metodist al C.C.D. Bihor
Elena-Maria Erdeli
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La finele primului an de proiect Comenius.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 25 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)