Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cea de-a II-a ediție a proiectului „Cartea și biblioteca, prietenii copiilor”

Joi, la CCD Bihor a fost lansată

Cea de-a II-a ediție a proiectului „Cartea și biblioteca, prietenii copiilor”

Joi (31 octombrie 2013), la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, a fost lansată cea de-a II-a ediție a proiectului educativ regional „Cartea și biblioteca, prietenii copiilor”.

Echipa de proiect este formată din dna prof. drd. Carmen Bodiu - director al CCD Bihor, în calitate de responsabil de proiect, prof. bibliotecar Mariana Trofin - coordonator de proiect și prof. metodist Szabo Florina - coordonator asistent.
Importanța curriculumului integrat în educație
În cuvântul său, doamna director Carmen Bodiu a vorbit despre importanța curriculumului integrat în educație.
„Proiectul „Cartea și biblioteca, prietenii copiilor” își propune să stimuleze și să promoveze creativitatea elevilor în școală. Curriculumul integrat și materialele didactice asociate încorporează principiile și exigențele strategiilor la nivel național și european, care încurajează crearea în sistemul de educație a unei culturi care să promoveze dezvoltarea competențelor, să racordeze oferta educațională la cerințele mediului socio-economic. Modalitatea de aplicare a curriculumului integrat prin proiecte didactice vine în întâmpinarea dezideratului menționat în strategia Educație și cercetare pentru societatea cunoașterii care susține centrarea curriculumului pe competențe și nu pe informații”, a ținut să sublinieze doamna director Carmen Bodiu, în deschiderea evenimentului.
Coordonatorul de proiect, dna prof. bibliotecar Mariana Trofin a amintit obiectivele proiectului și etapele de derulare.
„Prin secțiunile sale, proiectul urmărește stimularea creativității, atât a elevilor, cât și a dascălilor, de data aceasta. Proiectul își propune familiarizarea și atragerea copiilor la bibliotecă, făcându-i conștienți de importanța lecturii pentru dezvoltarea propriei personalități și a creativității. De data acesta, proiectul va avea trei secțiuni: concurs de creații literare (pentru copii), creații plastice (pentru copii) și creații literare ale cadrelor didactice (care, bine înțeles vor fi selectate; pentru că nu vom publica orice). Grupul țintă îl reprezintă elevii, începând cu cei din clasele pregătitoare și mergem până în clasa a XII-a. Până în momentul actual, avem încheiate parteneriate cu 16 unități școlare din județul Bihor, dar pe zi ce trece numărul lor crește. Avem însă și numeroase școli partenere și din alte județe: Bistrița – Năsăud, Călărași, Dâmbovița, Ialomița (cu câte două școli), Iași (cel mai tare, cu patru școli), Vâlcea” (1), a precizat coordonatorul de proiect.
Cele șapte activități
În continuare, a fost prezentat calendarul cu cele șapte activități:
1.Cartea și biblioteca – lansarea proiectului      
2.Lumea imaginară a cărților – concurs de creație plastică
3.Cartea și biblioteca, prietenii mei – concurs de creație literară
4.Cei mai talentați artiști plastici – jurizarea lucrărilor de creație plastică
5.Maeștrii condeiului – jurizarea creațiilor literare ale copiilor
6. Cartea și biblioteca, prietenii copiilor – lansarea celor trei publicații cu ISBN; primul volum va cuprinde creațiile literare ale copiilor; volumul II – desenele copiilor; volumul III va aduna creațiile literare ale  cadrelor didactice.
7.Imagini din lumea cărților – expoziția va fi organizată la Cluj-Napoca, la Conferința Națională a Bibliotecarilor din România, găzduită, probabil, de Biblioteca Județeană.
Să mai spunem că se dorește ca anul viitor, proiectul educativ regional „Cartea și biblioteca, prietenii copiilor” să devină proiect național.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a II-a ediție a proiectului „Cartea și biblioteca, prietenii copiilor”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 iunie 2021