Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Lăzăriștii – „Împreună - 10”, la etapa națională a concursului antidrog

În perioada 26 august - 2 septembrie, la Eforie Sud

Lăzăriștii – „Împreună - 10”, la etapa națională a concursului antidrog

În perioada 26 august - 2 septembrie 2013, în stațiunea de pe malul Mării Negre, Eforie Sud s-a desfășurat în tabăra „New Paradise”, etapa națională a concursului antidrog „Împreună - 10”, ediția a X-a.

Echipajul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, Oradea, format din doamna profesoară Violeta Fetea, coordonatoarea proiectului și elevele Vanesa Andor, Loredana Buboi, Diana Buboi și Melania Kis, a câștigat locul I la etapa județeană a concursului cu un proiect antidrog și cu un film de scurt metraj care evidențiază efectele negative și distructive ale drogurilor asupra ființei umane. Nu a fost o tabără obișnuită deoarece activitățile din tabără ne-au solicitat intens fie că a fost vorba de elevi sau profesori. Am avut de ales 12 ateliere obligatorii din 15 propuse, dar să fie diferite. Înainte de amiază trebuia să optezi pentru atelierele la care doreai să participi în ziua respectivă,  ateliere educative în care am avut parte de experiențe de neuitat, alături de ceilalți participanți și  formatori: Teatru, Muzică, Dans, Antidrog, Tir, Orientare sportivă, Sport-Baschet, Comunicare, Team-Building, Creativitate, Prim ajutor, Quiling, Împletituri, Origami, Povestiri.
Pe fișa de prezență individuală trebuia să avem 12 participări diferite. În prima zi aproape că ne-am călcat pe picioare să putem să ne înscriem la atelierele preferate. La fiecare atelier se putea acumula un punct, două sau niciunul, în funcție de implicare. Chiar dacă toată tabăra a fost un concurs, o întrecere la propriu, aceasta nu a supărat pe nimeni.     
În permanență am fost monitorizați, la ateliere participam de la 9,00 la 13,00, iar de la ora 20,00, pe rând, prin tragere la sorți, fiecare echipaj trebuia să-și prezinte proiectul realizat acasă.
O altă probă de concurs a fost aceea de a desena un afiș al taberei, desen care a fost alcătuit în mare parte de Vanesa Andor. La acest afiș am colaborat cu 3 echipaje, București, Cluj și Hunedoara.
Din toate aceste ateliere am avut foarte multe lucruri de învățat, am fost pregătiți și antrenați pentru diferite situații, ne-am cunoscut pe noi înșine mai bine, ne-am descoperit defectele și punctele tari. Cel mai distractiv atelier a fost cel de Teatru, în care am fost puși în diferite situații, fiind nevoiți să avem încredere în ceilalți colegi și în care am învățat noi jocuri de cuvinte.
Proba cea mai grea, dar și cea mai antrenantă, s-a desfășurat în ultima zi și a antrenat întregul echipaj. Aveam de parcurs un „traseu” în tabără, dar și în afara ei, pornind de la detaliile unei povești intitulate ,,Povestea celor doi pantofi” pe care o primisem de la organizatori și  cuprindea toate atelierele la care am participat în cele 3 zile de concurs, urmând să aplicăm tot ce am învățat într-o probă practică la fiecare atelier.
A fost o experiență de neuitat, echipajul lăzăriștilor a avut o comportare foarte bună demonstrând că este o echipă puternică.
Cu cele învățate în această tabără va trebui să realizăm un nou proiect antidrog, până în luna martie. Sperăm într-o reușită.
Prof. Fetea Violeta
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lăzăriștii – „Împreună - 10”, la etapa națională a concursului antidrog.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021