Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătoare de Halloween la Școala Nr. 11

La clasa pregătitoare și clasa a V-a Freinet

Sărbătoare de Halloween la Școala Nr. 11

Joi, 31 octombrie 2013, dna profesor de engleză Andrada Ghib ne-a invitat la două activități de Halloween pe care le-a coordonat la Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea.

Prima s-a desfășurat la clasa pregătitoare C (clasa dnei profesor Monica Vașadi), în cadrul proiectului tematic comun interdisciplinar „Sărbătoarea de Halloween”, derulat în perioada 28 septembrie – 1 noiembrie 2013. Cea de-a doua activitate s-a ținut la clasa a V-a A, Freinet (diriginte, dna profesor Delia Butiri).
Petrecerea de Halloween
Elevii au confecționat măști simple, au lucrat pe diferite fișe ilustrate de lucru în engleză, au învățat cântecul „Nu mi-e frică de Bau-Bau”, au sculptat dovleci, și-au prezentat costumele în engleză, au făcut fotografii pe care le vor trimite la colegii lor Freinet din Franța, au organizat o expoziție cu lucrări și un carnaval, încheiat cu petrecerea de Halloween, iar doamna profesor Andrada i-a premiat cu diplome.
„Prin această suită de activități instructiv-educative și distractive, ne-am propus ca elevii să dobândească cunoștințe cu privire la originea sărbătorii, cunoașterea unor legende vechi, simboluri, culori, a tradiției de Halloween, obiceiuri, jocuri și cântece specifice, dar și utilizarea cunoștințelor cu ușurință în cadrul conversației și aplicarea lor, dacă ne referim la elevii din clasa a V-a; de asemenea, am urmărit, atât la cei mai mici, cât și la cei mari, activarea imaginației și creativității, dezvoltarea inteligenței și vocabularului, stimularea spiritului de competiție și a competențelor”, a declarat doamna profesor Andrada Ghib.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoare de Halloween la Școala Nr. 11.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019