Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cercurile pedagogice ale cadrelor didactice (II)

Luni, în Oradea și județ

Cercurile pedagogice ale cadrelor didactice (II)

Luni (17 martie 2008), elevii orădeni (cu mici excepții) au avut zi liberă, datorită cercurilor pedagogice ale dascălilor, care au exclus de această dată prezența elevilor în sala de clasă. La preșcolari, activitățile s-au desfășurat în mod obișnuit, chiar dacă și aici s-au ținut câteva lecții în cadrul cercului pedagogic, cu copiii la grădiniță, chiar dacă ei nu au participat la lecții (lecțiile fiind înregistrate, filmate anterior) .

Noi am făcut un raid pe la patru școli (la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 și Școala cu clasele I-VIII „Andrei Mureșanu”- unde au fost programate cercurile învățătorilor, cu cele două sisteme, tradițional și step by step, la  Colegiul Economic „Partenie Cosma” – cercul profesorilor de economie, și la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, la cercul profesorilor de religie).
„Activitatea centrată pe elev”
Învățătorii au dezbătut „Activitatea centrată pe elev”, cu metode active centrate pe elev, urmărind realizarea principalelor obiective: cunoașterea conceptului de învățare centrată pe elev, înțelegerea necesității de a aborda noi  metode didactice, cunoașterea unor metode, tehnici și procedee de eficientizare a învățării, diseminarea informației și formarea abilităților de lucru în vederea aplicării la clasă a acestor metode.
Dascălii au fost puși în fața faptului împlinit, lecțiile demonstrative fiind prezentate video, în power point, după care au fost analizate, din fir în păr. S-a făcut astfel o paralelă între tradițional și modern, fiind subliniate acele metode și procedee care duc la eficientizarea învățării.
Despre o schimbare, o reformare a sistemului de învățământ, privită din unghiuri variate s-a vorbit și la cercurile profesorilor de liceu, cu o nouă viziune asupra  pregătirii profesorului și o abordare nouă a relației profesor-elev, în judecarea măriei sale profesorul plecându-se de la un adevăr emblematic „Dacă astăzi încetezi să mai crești, mâine vei înceta să mai predai”...
Produse educaționale INTUITEXT
În mijlocul învățătorilor, s-a arătat la un moment dat, ca o boare benefică de vânt, inspectorul școlar pentru învățământul primar, Violeta Taichiș, însoțită de reprezentantul ministerului de resort și directorul școlii. Reprezentantul M.E.C.T. nu a venit cu indicații prețioase, ci cu o ofertă specială, produse educaționale INTUITEXT (la geografie și matematică, pentru elevii clasei a IV-a), „care pot fi achiziționate până în 30 aprilie prin Programul 100 euro”, se spune în actele de proveniență a produselor. (Ovidiu DAN)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cercurile pedagogice ale cadrelor didactice (II).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019