Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dimitrie Cantemir - personalitate complexă a culturii române și precursor al integrării europene

Activitate comemorativă

Dimitrie Cantemir - personalitate complexă a culturii române și precursor al integrării europene

Vineri, 25 octombrie 2013, la Biblioteca Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea, doamna bibliotecar Raluca Oprea și doamnele profesoare Elena Roșca și Simona Condurache au organizat activitatea comemorativă „Dimitrie Cantemir - personalitate complexă a culturii române și precursor al integrării europene”.

La această activitate au pregătit materiale (studii de caz, vizionare de film, desen – portret) elevii claselor a XI-a F și a IX-a F.
Elevul Hepeș Grațian din a IX-a F a susținut o prezentare PowerPoint despre personalitatea enciclopedică a marelui domnitor Dimitrie Cantemir, iar elevul Varga Elisei a realizat un desen-portret al lui Ștefan cel Mare, inspirat din cronica lui Grigore Ureche.
Elevii Maghiar Sergiu și Filip Cristian au prezentat un studiu de caz „Formarea conștiinței istorice”, evidențiind rolul lui Dimitrie Cantemir și al marilor cronicari în reliefarea unității de neam și limbă a tuturor românilor din cele trei țări românești: „Rumânii, câți se află lăcuitori în Þara Ungurească și la Ardeal și la Maramorușu, de la un loc suntu cu moldovenii și toți de la Râm se trag”. (C. R.)

Trimite email

miercuri, 16 octombrie 2019