Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”

Miercuri, 6 noiembrie, la Hotel Continental

Lansarea proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a lansat miercuri (6 noiembrie2013), la Hotel Continental din Oradea, alături de partenerii din Grecia și patru școli orădene partenere, proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”.

În deschiderea manifestării, inspectorul școlar general, dl prof. Daniel Negrean, a prezentat partenerii din Grecia: dl Natsis Konstantinos – director/inspector școlar general al Departamentului pentru educație primară din regiunea Thesprotia, dna Besi Marina – consilier școlar în aceeași regiune, dl Papaioannou George – lector în muzeologie la Universitatea Ionian din Corfu, Tse Eleana – inspector școlar în cadrul Departamentului pentru educația primară în regiunea Thesprotia, dna Stergiaki Nikoletta – profesor la o grădiniță specială din Igoumenitsa, dl Kourtidis Apostolos profesor la Școala primară din Scandelo – Gordiki, dna Oikonomou Florenia – profesor la Școala primară din Paramythia și dl Pantazis George – responsabil al Departamentului de educație din partea municipalității/Primăriei Souli.
Partenerii ISJ în acest proiect sunt: Primăria Oradea, Asociația Filantropia și patru școli orădene: Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1, unități școlare care au fost reprezentate la nivel înalt, de directorii și directorii adjuncți, precum și de membri ai echipei de proiect.
Dl inspector școlar general a prezentat apoi instituția pe care o conduce, referindu-se la cele șase atribuții ale ISJ, la unitățile de învățământ subordonate, număr de elevi și număr de clase, proiectele importante derulate de ISJ Bihor, cele opt obiective ale proiectului (între care: promovarea dimensiunii europene în educația incluzivă, prin cooperare între autoritățile locale și instituțiile implicate în proiect; împărtășirea experienței și a bunelor practici privind integrarea elevilor cu CES în școală și societate, dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice implicate în integrarea/recuperarea, reabilitarea școlară și socială a copiilor cu CES, promovarea în rândul comunității a unei atitudini pozitive față de copiii cu CES, perfecționarea abilităților de comunicare în limba engleză, limba de comunicare a proiectului), activitățile propuse și rezultate estimate.
Prezentând obiectivele proiectului, generalul Inspectoratului Școlar a ținut să facă o mărturisire: „Eu am fost pus în situația să nu pot să ofer răspuns unui părinte care m-a întrebat să-i spun care dintre liceele din Oradea permite accesul unui copil aflat în cărucior la orice nivel. Din păcate, a trebuit să-i spun că nu există acces în toată școala, doar la parter”.
La rândul lor, distinșii parteneri din Grecia, dl Natsis Konstantinos – director al Departamentului pentru educație primară din regiunea Thesprotia, dna consilier Besi Marina și dl lector Papaioannou George au prezentat specificul școlii grecești, cu accent pe educarea copiilor cu CES.
După pauză, conducerile școlilor orădene partenere și-au prezentat unitățile de învățământ.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lansarea proiectul Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 iunie 2019