Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Competențe europene la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”

Programul „Performanțe crescute pentru elevii din învățământul preuniversitar”

Competențe europene la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”

Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea găzduiește din februarie 2013, prin bunăvoința domnului director, prof. dr. Ioan-Vasile Micu, programul „Performanțe crescute pentru elevii din învățământul preuniversitar”

Proiectul este realizat de Inspectoratul Școlar al județului Alba  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Bihor și Inspectoratul Școlar al județului Olt, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Elevii de gimnaziu ai Liceului „Aurel Lazăr” participă la program îndrumați de dna prof. Monica Muscaș (profesor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”) și de dl. prof. Viorel Muscaș (profesor la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”).
La ce se referă mai exact acest program?
Cel mai important aspect este faptul că elevii își dezvoltă competențe în primul rând. Prin conceptul de „competență” se înțelege ansamblul format din cunoștințe, abilități - capacități - aptitudini și atitudini, care depășește cu mult noțiunile de „cunoștințe” și „obiective”,  cu care operăm la școală în prezent.
În acest scop fiecare copil se autentifică pe portalul proiectului www.miculprint.eu, unde cu ajutorul personajului Micul prinț din povestea omonimă a scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, călătoresc pe planetele Libertății, Mobilității, Relațiilor, Colaborării, Culturii și Competenței, în vederea îmbunătățirii competențelor la limba și literatura română și matematică.
Motivația intrinsecă este dublată de motivația extrinsecă, întrucât în fiecare zi în care copiii participă la program, aceștia beneficiază și de o masă caldă oferită gratuit prin acest proiect manageriat de dl. prof. Ioan Vlașin.
Unii dintre elevi au ținut neapărat să își exprime părerea despre acest proiect:
Acest program este unul foarte important pentru mine pentru că aici am învățat lucruri noi, pe care încă nu le-am învățat la școală, pentru că aici am șansa să lucrez prin intermediul unui site nemaiîntâlnit până acum, pentru că pot să rezolv diferite situații și am posibilitatea să socializez cu colegii prin ajutorul acordat acestora în timpul programului. (Codrin Marin, elev în clasa a VIII-a)
Am venit la programul Micul Prinț pentru că am rămas puțin în urmă la matematică, iar acest program m-a făcut să învăț mai bine prin exercițiile realizate. (Giulia Turcuț, elevă în clasa a VI-a)
Am ajuns la acest program la îndemnurile colegilor. Sunt foarte mulțumită de el, m-a ajutat să recuperez mare parte din materie.
(Ana Maria Albiș, elevă în clasa a VI-a)
Coordonatori,
prof. Muscaș Monica
prof. Muscaș Viorel

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021