Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul „Colțul micului pieton” – ediția a II-a

Miercuri, la ISJ Bihor, a fost lansat

Proiectul „Colțul micului pieton” – ediția a II-a

Asociația Română pentru Protejarea și Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor au lansat miercuri (13 noiembrie 2013), în sala de ședințe a ISJ, cea de-a doua ediție a proiectului educativ preventiv „Colțul micului pieton”.

Dacă prima ediție, lansată în 21 ianuarie 2013, la sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, s-a adresat elevilor din ciclurile primar și gimnazial, această nouă ediție se adresează, în special, micilor școlari din ciclul primar, elevilor din clasele I-IV, mai puțin celor din clasele pregătitoare care se află, totuși, la o vârstă prea fragedă pentru acest proiect concurs, după cum avea să precizeze dra Jari Vanda, președintele ARVER, inițiatorul proiectului. Și la această nouă ediție, sponsorul principal al proiectului este Eurolingva, Asociația Instruit, care va acorda câte trei premii pentru fiecare din cele patru școli implicate în proiect: Liceul „Don Orione”(reprezentat de dl manager Miheller Martin Peter), Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” (prof. Lorenia Nedeianu), Școala Gimnazială din Nojorid (reprezentată de prof. Mirela Gligor - Nojorid, Maria Popa - Livada și Loredana Burdaș – Leș) și Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” din Beiuș (reprezentată de prof. Laura Barcaș). Din partea finanțatorului concursului au fost prezenți și de această dată dl Cristian Vereș și Ioana Pastor.
„Se constată o scădere a numărului de accidente grave de circulație”
Prezent la lansare, dl inspector principal de poliție Alin Gherman, de la serviciul rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a ținut să precizeze faptul că „în acest an, a scăzut numărul de accidente grave de circulație în care au fost implicați copiii (cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani). Am avut doar 9 accidente grave, din 29, din care 22 au fost din cauza traversărilor neregulamentare”. Inspectorul principal a subliniat apoi buna colaborare pe care IPJ Bihor o are cu școlile gimnaziale orădene, dar nu numai, manifestându-și deschiderea spre cele din Zona Metropolitană, cu care ar dori o mai strânsă cooperare în vederea desfășurării în comun a unor activități educativ preventive.
Părintele prof. Florin Negruțiu, reprezentatul ISJ Bihor, a felicitat partenerii de proiect pentru rezultatele obținute la prima ediție, subliniind activitățile bogate desfășurate și coordonate de dra Jari Vanda, președintele ARVER, în parteneriat cu reprezentanții poliției, precum și valoarea premiilor acordate de Eurolingva la încheierea primei ediții a proiectului.
Să mai spunem că marți, 12 noiembrie, dra Jari Vanda, a lansat proiectul educativ preventiv „Colțul micului pieton” și în patru școli din județul Satu Mare, la școlile gimnaziale „Octavian Goga”, „C-tin Brâncoveanu” și „Grigore Moisil” din municipiul Satu Mare, respectiv la Școala Gimnazială din Tășnad.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul „Colțul micului pieton” – ediția a II-a.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 iunie 2019