Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tout homme a deux pays, le sien et puis la FRANCE!

Ziua mondială a francofoniei - la Lic. Ped. ”I. Vulcan” Oradea

Tout homme a deux pays, le sien et puis la FRANCE!

Joi, 20 martie 2008, în și de Ziua mondială a francofoniei, prof. Gheorghe Tileagă, profesor de limba franceză la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan” din Oradea, a marcat evenimentul într-un mod original.

A invitat elevii școlii să-și petreacă pauzele într-un cadru special. În holul sălii de mese, se puteau viziona filme adecvate, se puteau răsfoi și admira peste 50 de cărți și manuale (de gimnaziu și liceu) aduse din Franța, iar pe pereți, la vedere, erau afișate harta politică a lumii cu țările francofone marcate, și steagul francofoniei. Pe o pancată era scrisă deviza organizatorilor “Tout homme a deux pays, le sien et puis la FRANCE!”
În organizarea și desfășurarea manifestării, dl profesor a fost sprijinit de trei “mușchetari” (frații Sonia și Codrin Bradea, din clasa a VI-a C și Eliza Vaș, din a XI-a A), care au făcut oficiile de gazde.
Domnul profesor a ținut să precizeze faptul că în 20 martie, se sărbătorește Ziua mondială a francofoniei, și nu Ziua Franței (care se aniversează pe 14 iulie). Din păcate, prin conținutul manifestărilor, mulți nu fac nicio deosebire! (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tout homme a deux pays, le sien et puis la FRANCE!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 octombrie 2019