Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Vizită la Universitatea Southeastern din Lakeland, Florida, SUA

Fondatorii Universității Agora (în)

Vizită la Universitatea Southeastern din Lakeland, Florida, SUA

Am fost bucuroși să putem răspunde invitației conducerii Universității Southeastern din Lakeland, Florida, SUA de a ține un șir de conferințe, în cursul lunii octombrie 2013, pentru studenți și masteranzi.

Bineînțeles că a fost o provocare foarte interesantă, care a început cu studierea nivelului de pregătire a studenților americani, ce discipline se predau la specializarea Management și la altele apropiate, ce școli, autori agreează pe lângă cei americani etc.
Expunerile noastre au avut succes și au fost apreciate atât de studenți cât și de către colegii profesori, dar ceea ce ne-a impresionat cel mai mult a fost felul „unic”, specific american, în care studenții comunică cu profesorii lor și cu musafirii.
Studenții știu că este bine să își spună părerea și nu ezită să o facă atunci când sunt interesați. Noi am reușit să le atragem atenția cu subiecte legate de „bussines behavior” în Uniunea Europeană și România, ori „how to do bussines with EU”, „market economy vs centralized economy” etc.
Una dintre cele mai plăcute surprize era dorința unora de a ne mulțumi la sfârșitul conferinței. Erau întotdeauna câțiva care veneau, se prezentau și doreau să continuăm discuția pe unul dintre subiectele abordate anterior. Într-una din aceste discuții am cunoscut chiar și o româncă. Am auzit-o spunând „bună seara” cu accent american și, pentru o secundă, nu am știut cum să răspund, am fost foarte surprinsă. Era chiar din Oradea, plecase împreună cu familia pe la începutul anilor ’90. Mi-a mărturisit că nu îi este foarte ușor să ajungă la cursurile pentru masterat, face aproape două ore de acasă până la universitate, dar spunea că este important pentru slujba ei… Am regăsit această determinare și voința de a depăși orice obstacol pentru a învăța și la alți studenți, chiar mai tineri. Mulți erau interesați să vină în Europa și aveau cunoștințe despre anumite facilități pentru investitori oferite de unele țări europene.
Universitatea noastră era cunoscută într-o oarecare măsură în rândul studenților și profesorilor datorită colaborării de aproape patru ani și în principal datorită MBA-ului american pe care îl găzduim în Agora. Sunt interesați, de asemenea, de schimburi de profesori și studenți, pentru că, dincolo de școală, există în România numeroase atracții turistice care îi ademenesc.
La rândul nostru „văzusem” și noi campusul universității pe site, însă în realitate este mult mai frumos. Foarte mare, cu clădiri destinate activității didactice, dar și pentru petrecerea timpului liber, cu case – nu cămine – care găzduiesc studenții, frățiile etc. Florida cu lacurile, canalele, flora și fauna sunt atât de spectaculoase, cel puțin pentru noi care veneam de pe malul Crișului, de la poalele Apusenilor, încât o plimbare prin campusul aflat între două lacuri (suntem în Lakeland, nu uitați) era un adevărat bombardament de informații, de detalii despre procesul de învățământ, împletite cu poveștile despre aligatorii care traversează, uneori, campusul… 
Întâlnirea cu președintele consiliului de administrație al universității a fost una deosebit de călduroasă, întreruptă din când în când de flash-urile aparatelor de fotografiat. A urmat întâlnirea cu rectorul și echipa de conducere, prilej cu care au fost reiterate dorința de colaborare pe multiple planuri, precum și intenția de a dezvolta programe de masterat comune, pe care să le putem oferi studenților noștri. 
Colaborarea dintre Universitatea Agora și Southeastern University s-a manifestat, până în prezent, doar în România, prin inițierea unui MBA, în plus, instituția noastră conferind în cursul anului trecut titlul de Doctor Honoris Causa decanului facultății de business din cadrul instituției americane. Prin această vizită am deschis o nouă etapă a colaborării care sperăm să se concretizeze anul viitor cu schimburi de studenți și cadre didactice. Beneficiari ai societății informaționale, care ne face să percepem într-un mod diferit timpul și spațiul, vom profita din plin de mijloacele pe care ni le oferă tehnologia, în dorința de transformare a întregii lumi într-un mic orășel...
Prof.univ.dr. Adriana Manolescu, președintele Senatului Universității Agora
Prof.univ.dr.ing. Mișu-Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație al Universității Agora
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vizită la Universitatea Southeastern din Lakeland, Florida, SUA.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021