Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Simpozionul „Integrare prin mișcare, șansa la o viață mai bună”

Festivalul Național al Șanselor Tale

Simpozionul „Integrare prin mișcare, șansa la o viață mai bună”

Joi (21 noiembrie 2013), elevii claselor a XI-a și o clasă de-a IX-a de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea și-au prezentat lucrările (11 prezentări) în cadrul simpozionului „Integrare prin mișcare, șansa la o viață mai bună”.

Evenimentul, organizat de Consiliul elevilor, s-a desfășurat în Amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, sub coordonarea dnei prof. Mihaela Pap, profesor coordonator al Consiliului elevilor. Invitații dnei profesor au fost: directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, dl Sorin Buhaș, inspectorul școlar de specialitate al ISJ Bihor, dl prof. Huțupan Călin și dl lect.univ.dr. Paul Szabo, de la Universitatea din Oradea, cei care au jurizat lucrările prezentate (împreună cu președintele CE, Alexandru Dumitru), stabilind ordinea pe podiumul de premiere. În jurizare s-au avut în vedere trei criterii: conținutul materialului, mesajul transmis și modul de prezentare.  
„Lucrările pregătite de elevi vor să reliefeze ce însemnă să faci sport, cum a ajuns România cunoscută prin intermediul valorilor sportive. Ce înseamnă să faci sport când ai o dizabilitate, când ai o problemă, iar ei vor să dovedească că se poate. Chiar și în scaunul cu rotile se face mișcare, și așa se pot integra în societate cei care practică o formă de mișcare sau alta. La sfârșit cele mai bune lucrări vor fi premiate. Eu m-am gândit să-i premiem cu medalii, să simtă și ei ce înseamnă câștigarea unei medalii, dar toți vor primi diplome de participare”, ne-a spus profesorul coordonator, dna prof. Mihaela Pap.
Clasament
Locul I – clasa a XI-a E (Cătălina Plaștin, Paul Tiriteu)
Locul II – clasa a XI-a B (Ambra Silaghi, Puskas Gavril)
Locul III – clasa a XI-a A (Daiana Birta, Adela Tocai).
„Viața fără mișcare nu poate exista!”
Ultimul cuvânt din partea invitaților l-a avut ziaristul Victor Mihalcea, care le-a pus o întrebare (Care este diferența dintre mers și alergare?) și a concluzionat: „Eu am avut „neșansa” să fac numai sport. Bunicul meu, profesor de sport, tata, profesor de sport, eu, profesor de sport, fratele meu, tot pe-acolo, copilul vrea profesor de sport. Ce șanse aveam să scap? Vreau să spun că sportul se identifică cu viața noastră. Sport fără mișcare nu poate exista. Viața fără mișcare nu poate exista!”, a conchis îndrăgitul cronicar sportiv Victor Mihalcea. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Simpozionul „Integrare prin mișcare, șansa la o viață mai bună”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020