Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Carnaval de Halloween la „Avram Iancu”

La șapte clase

Carnaval de Halloween la „Avram Iancu”

În fiecare an, în data de 31 octombrie, lumea anglo-saxonă sărbătorește Halloween-ul, acea sărbătoare care își găsește și la noi corespondentul prin sărbătoarea spiritelor celor plecați dintre noi.

Coordonați și îndrumați de prof. Delia Istrate, dar și de învățătorii lor, elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” au dorit să se alăture și ei acestei inițiative. Au participat la această activitate elevii din clasele pregătitoare C (înv. Monica Toader, clasa I A (înv. Lidia Pop), I B (înv. Ioana Mihele), a II-a A (înv.  Elena Bejușca), a II-a B (Marta Lovas), a II-a C (Ramona Anghel), a IV-a B (Costel Negruț).
Scopul acestor activități este de a-i face pe copii să pătrundă măcar pentru scurt timp în fascinanta lume a măștilor și costumelor, precum și de a le da posibilitatea să interpreteze personajul pe care îl reprezintă.
Obiectivele
Cunoașterea unor repere legate de cultura și civilizația britanică
Îmbogățirea culturii generale a elevilor privind valorile culturii internaționale
Sensibilizarea elevilor față de tradiții și obiceiuri
Stimularea aptitudinilor și înclinațiilor artistice ale elevilor
Formarea atitudinii de respect față de cultura altor popoare
În cadrul acestor manifestări distractive, au fost desemnate prin concurs: Cel mai frumos costum și Cea mai expresivă mască; de la o clasă la alta, s-au organizat: Concurs de întrebări, Concurs de desene și Concurs de sculptat dovleci.
Prof. coord. Delia Istrate
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carnaval de Halloween la „Avram Iancu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019