Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Bio-schițe de informaticieni români de succes (1)

Un nou serial Agora vs rector Ioan Dzițac

Bio-schițe de informaticieni români de succes (1)

Scrisoare de intenție. Revista „OviDan” este una din publicațiile de excepție în peisajul presei românești contemporane. În timp ce majoritatea publicațiilor aleargă după senzaționalul negativ din școlile noastre, „OviDan” caută să ofere tineretului modele, popularizând exemplele pozitive.

Din acest motiv, am optat ca „OviDan” să devină partener media al Universității Agora și să public aici diverse materiale educaționale.
Voi începe azi un serial în care voi prezenta scurte schițe biografice ale unor informaticieni de succes, români cu care ne putem mândri. Ordinea de prezentare nu este bazată pe nicio ierarhie, ci este una subiectivă. Voi începe cu un orădean, Marcel Lugoșan, care mi-a fost și student la Universitatea din Oradea.
Marcel Lugoșan, un orădean în Seattle, SUA.
Orădeanul Marcel Lugoșan a absolvit Liceul „Emanuil Gojdu” din Oradea (1988 – 1992), urmând apoi specializarea dublă Matematică- Informatică (1992-1997) la Universitatea din Oradea. A fost un student foarte bun și după absolvire s-a angajat ca dezvoltator software la SVM BihorInvest SA, unde a lucrat un an și cinci luni.
Din 2002 a plecat în Germania, la RIB Software AG [1], tot ca dezvoltator software.
Au urmat apoi 9 ani și 6 luni, ca inginer proiectant software, la celebrul Microsoft [2], în Seattle, SUA (2002-2011).
Marcel Lugoșan este în prezent „Senior Software Analyst and Developer” la Intentional Software Corporation [3], în Seattle, SUA (din 2011). Bravo Marcel!
Notă. Poza lui Marcel Lugoșan este din sursa [4], iar datele privind cariera sa sunt preluate din [5]. În [6] sunt prezentați mai mulți români de la Microsoft, iar în [7] sunt prezentate câteva din numeroasele succese ale informaticii românești.
Ioan Dzițac
[1] http://www.rib-software.com/en#!
[2] http://www.microsoft.com/ro-ro/default.aspx#!
[3] http://www.intentsoft.com/
[4] https://plus.google.com/104146167529951039448/
[5] http://www.linkedin.com/in/marcell
[6] http://www.zf.ro/prima-pagina/cine-sunt-romanii-de-la-microsoft-3048191/
[7] http://isabellelorelai.wordpress.com/tag/world-wide-web/
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bio-schițe de informaticieni români de succes (1)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021