Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

România, țara mea frumoasă!

La Școala Gimnazială Nr. 1 Drăgești

România, țara mea frumoasă!

„Doamne, nu uita de noi,/ Suntem săraci, plini de nevoi,/ Doamne, ocrotește-i pe români!”

Din dorința de a le insufla elevilor dragostea de patrie și sentimentul apartenenței la neam, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Drăgești au inițiat o activitate cultural-civică cu titlul „România, țara mea frumoasă!”
Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă solemnă, specifică acestui eveniment important pentru fiecare suflet de român. S-a intonat Imnul național, s-au recitat poezii patriotice, s-au auzit cântece  înălțătoare: „Treceți batalioane”, „Veniți români să cerem dreptul”, „Doamne ocrotește-i pe români”, care, cântate de micii noștri elevi cu voci cristaline și pline de emoție, au părut mai emoționante ca oricând.
Plini de emoție și încântare și purtând tradiționalul nostru veșmânt românesc, elevii noștri, cu mic cu mare, au menținut atmosfera de sărbătoare pe tot parcursul activității, fluturând drapelul și strigând cu toată puterea lor „La mulți ani, România!”
Sufletul acestei activități au fost doamnele învățătoare Burtic Lucia și Blaj Andreea, cărora li s-au alăturat apoi, atrase de dăruirea si migala cu care s-au pregătit, si celelalte cadre didactice ale școlii,  alături de doamna director, profesor Șandra Florica Anca, de al cărei sprijin ne bucurăm mereu.
Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă de înfrățire, când toți cei prezenți ne-am unit mâinile și sufletele în Hora Unirii.
Doamne, ocrotește-i pe români, în orice colț al lumii s-ar afla!
Consilier educativ,
prof. Bologan Elena

Trimite email

vineri, 23 august 2019