Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colectare de deșeuri pe malurile Crișului Repede, la Girișu de Criș

22 martie - „Ziua mondială a apei”

Colectare de deșeuri pe malurile Crișului Repede, la Girișu de Criș

În cinstea "Zilei mondiale a apei", joi (20 martie 2008), Agenția pentru Protecția Mediului Bihor a organizat o serie de manifestări, în parteneriat cu Școala cu clasele I-VIII „Decebal” din Oradea (reprezentată de 44 de elevi din clasele a IV-a, îndrumați de înv. Emilia Huza, coordonatorul proiectului din partea școlii, înv. Kor Maria, de la secția maghiară, înv. Schiszer Katalin, de la secția germană, și Violeta Bobotan, profesor de sprijin).

Din partea Direcției Apelor Crișuri Oradea au participat biolog Baluta Alina și biolog Gezely Istvan care au prelevat probe de apă pentru efectuarea analizelor fizico - chimice și biologice și au explicat elevilor modul și scopul prelevării acestor probe.
Un concurs și experimente...
În localitatea Girișu de Criș, în parteneriat cu Primăria Girișu de Criș au avut loc următoarele activități: *o prezentare (în power point) despre semnificația Zilei mondiale a apei" și importanța Crișului Repede pentru comuna Girișu de Criș, realizată de dl Rugea Nicolae, inspector de mediu în cadrul Primăriei Girișu de Criș *un concurs pe tema folosirii raționale a apei,  organizat de Adriana Negruț, prof. de geografie la Școala cu clasele I-VIII din Girișu de Criș *experimente privind stările de agregare a apei și răspândirea apei pe Terra, realizate de Alina Șușman, prof. de geografie *o acțiune amplă de colectare selectivă a deșeurilor pe malul Crișului Repede din localitate, la care s-au alăturat elevii de la Școala cu clasele I-VIII din Girișu de Criș, însoțiți de insp. Rugea Nicolae, coordonator al acțiunii din partea Primăriei Girișu de Criș, dl Horia Pop, directorul Școlii cu clasele I-VIII din Girișu de Criș,  coordonator al acțiunii din partea școlii și profesoarele Adriana Negruț, Alina Șușman, Daniela Borbely (prof. de matematică) și înv. Sav Gheorghe.
Pentru munca depusă, Primăria Girișu de Criș i-a răsplătit pe elevi cu răcoritoare.
Dorim să felicităm reprezentanții Primăriei Girișu de Criș și școlii din localitate pentru implicare, mulțumindu-le pentru ospitalitate. (ing. Felicia ENACHE)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Colectare de deșeuri pe malurile Crișului Repede, la Girișu de Criș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020