Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătorirea „Zilei școlii” și a patronului spiritual

Vineri, la C.T. „Andrei Șaguna”

Sărbătorirea „Zilei școlii” și a patronului spiritual

La Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna” din Oradea s-a sărbătorit vineri (29 noiembrie 2013) „Ziua școlii” și a patronului spiritual.

Manifestările au fost deschise de directorul colegiului, dl prof. ec.dr. Răzvan Vonea, cu un cuvânt de salut adresat participanților, invitați, colegi profesori și elevi, după care a felicitat coordonatorii de proiecte și activități pentru paleta bogată și diversificată de manifestări care au avut loc în această toamnă. „Noi încercăm să vă oferim o platformă, o arenă de manifestare a creativității voastre, un spațiu liber de manifestare a dorințelor voastre, a pasiunilor voastre, astfel încât să faceți ceva constructiv, util pentru viitorul vostru.
Eu mă declar încântat, mă declar un om fericit căci văd împrejur activități bogate, oameni fericiți, elevi fericiți”.
Iar agenda manifestărilor și atmosfera din cadrul atelierelor de lucru aveau să confirme cele spuse de domnul director.
Directorul adjunct, dna prof. Biro Ildiko, s-a referit la modelarea, formarea și adaptarea omului la condițiile concrete pe care i le oferă viața și locul de muncă, precum și la activitățile curriculare și extracurriculare. Invitată „acasă”,  de „Ziua școlii”, directorul CCD Bihor, dna prof. drd. Carmen Bodiu s-a declarat deosebit de fericită. „Am sentimentul că recuperez ani buni, mai precis 10 din activitatea mea care s-a identificat cu viața acestei școli. Aș dori să vă transmit mândria de a aparține spiritului șagunist”, a mai spus directorul CCD.
Prof. Ioana Pop și Cristinco Olar au prezentat în PowerPoint personalitatea patronului spiritual, referindu-se la biografia mitropolitului Andrei Șaguna, activitatea sa religioasă, politică și culturală.
Activitatea pe ateliere de lucru
Primul atelier pe care l-am vizitat a fost cel organizat în sala 25, coordonat de prof. Ramona Chișiu, cuprizând o șezătoare tradițională și lansarea revistei „Univers șagunist”, activități la care au colaborat și alți profesori: Dale Livia, Bungău Angela, Pop I., Holho F., Bot Simona, Malița Silvia; Ramona și Dan Chișiu, Dumea L, Negrean S., Postole G, Bungău A. și Pop I.
Catedra de discipline tehnice (Varga Violeta, Radu Rodica, Covaci Iosif, Goga Ioan și Urdea Elena) a pus la cale în sala 23 un concurs de securitate și sănătate în muncă – „Paza bună trece primejdia rea!”
În sala 17, am găsit un concurs de matematică, fizică și chimie distractivă, sub coordonarea prof. Grec Adriana, Radu Angelia, Serac Călin, Sabău E., Teușdea Alexandrina, Maszarik Dorin, Roman Doboș Gabriela.
De o bună audiență și participare s-a bucurat concursul de coafuri, coordonat de  prof. Abrudan Luminița, Crișan Csilla, Biro Ildiko și Sabău Elisabeta.
Pe departe, cea mai mare animație am găsit-o în sala 6 care a găzduit standurile de prezentare a firmelor de exercițiu. Într-o zonă de liberă trecere, am asistat la raliul unor mașinuțe realizate din materiale reciclabile cărora li s-au aplicat baloane cu combustibil de aer; activitatea era coordonată de prof. de fizică Alexandrina Teușdea. În celălalt colț al sălii am descoperit salonul de înfrumusețare, coordonat de prof. Crișan Csilla, cu servicii de manichiură, pedichiură, coafură, frizerie, protezare unghii, cosmetică și masaj. La Restaurantul tradițional se puteau servi (la comandă) fasole frecată de post și meniul zilei, oferit de Raluca Merluț și Carmen Negru. La ora vizitei noastre, la Târgu firmelor de exercițiu tocmai au sosit dl director Răzvan Vonea, dl inspector școlar Florin Mieluț și dl prof. Florian Lele, director adjunct al CE „Partenie Cosma”. Cea de-a patra firmă de exercițiu prezentă la târg comercializa articole de îmbrăcăminte, desfășurând și activități de design specializat. Firmele de exercițiu au fost coordonate de prof. Bogojel Otilia, Lăcătușu Simona, Crișan Csilla și Negrean Simona.
Cel mai dulce atelier a adunat și cei mai mulți vizitatori, chiar dacă lipsea „arteziana” cu ciocolată caldă. În cadrul expoziției culinare, dna prof. Voichița Popa avea expuse: linzer cu brânză, plăcintă cu brânză și cartofi, prăjitură Ferbo, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu varză și cremeș. Alături de doamna Voichița erau elevi din clasa a XII-a C, de la profilul Organizatori banqueting.
În cel de-al VII-lea atelier s-au  adunat toți cei pasionați de automobile și doritori să participe la concursul „Automobilul – pasiunea mea”, concurs condus de prof. Negrean Simona și Postole Gretta.
De la ora 12.00, în amfiteatrul șagunist, au fost programate câteva reprezentații distractive de teatru, a la Caragiale, coordonate de prof. Bungău Angela, Dale Livia și Dronca Raluca, două momente cultural-artistice (Ungaria și român-englez), coordonate de prof. Elisabeta Sabău, Biro Ildiko și Holhoș Felicia, iar dna prof. Ramona Tăutu a organizat un concurs sportiv: Skandenberg și aerobic.
La final, toate activitățile au fost premiate cu diplome.
Ovidiu Dan

Trimite email

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.