Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„The Evolution of Romanian Administration in the International Context”

La Univ. Agora, a avut loc conferința internațională cu tema

„The Evolution of Romanian Administration in the International Context”

Universitatea Agora din municipiul Oradea a organizat, în perioada 4-5 decembrie 2013, conferința anuală internațională cu tema: „The Evolution of Romanian Administration in the International Context”, pentru programul de studiu Poliție locală.

Conferința a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană Europe Direct Oradea, Centrul euroregional de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere și modulele „Jean Monnet”: „Libera circulație a persoanelor în spațiul Uniunii Europene” și „Uniunea Economică și Monetară”.
Peste 100 de participanți din mediul universitar, profesori și studenți, precum și reprezentanți ai mediului instituțional din Oradea, preocupați de aspecte teoretice și practice ale evoluției administrației românești în context internațional, precum și de aspecte legate de securitatea umană, descentralizarea administrației și elementul calitativ în evoluția acesteia, politicile publice etc. au prezentat, pe parcursul a două zile, în plen și în secțiunile dedicate conferinței o serie de comunicări științifice de interes major pentru contextual economic și social existent la nivelul internațional în prezent.
În deschiderea conferinței au luat cuvântul din partea conducerii Universității Agora: președintele Senatului, prof..univ.dr. Adriana Manolescu, decanul facultății, conf.univ.dr. Gabriela Bologa și directorul Departamentului de Științe Sociale, prof.univ.dr. Elena-Ana Iancu. Invitații de onoare de la Centrul de Excelență NATO Oradea, dr.ing. Marian Dincă și dr. Alexandru Kiș, au prezentat în plenul conferinței aspecte referitoare la evoluția Alianței Nord-Atlantice din perspectivă geopolitică, geostrategică și la planificările operaționale NATO din prisma securității umane.
Au fost prezenți la dezbaterile din plenul conferinței gen.dr. Ioan Baș, Inspector ISU Bihor, comisar șef Bondar Marin, inspector adjunct la Inspectoratul Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Ioana Bordeianu, comisar șef Maria Bilan, precum și alți profesori de la Universitatea Agora care prin temele propuse spre discuție au trezit interesul studenților pentru acest domeniu de cercetare.
Lucrările selectate în urma recenziei vor fi publicate în primul volum al revistei Agora International Administration Sciences – AIAS 2013. (Alina Manolescu)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021