Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„The Evolution of Romanian Administration in the International Context”

La Univ. Agora, a avut loc conferința internațională cu tema

„The Evolution of Romanian Administration in the International Context”

Universitatea Agora din municipiul Oradea a organizat, în perioada 4-5 decembrie 2013, conferința anuală internațională cu tema: „The Evolution of Romanian Administration in the International Context”, pentru programul de studiu Poliție locală.

Conferința a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană Europe Direct Oradea, Centrul euroregional de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere și modulele „Jean Monnet”: „Libera circulație a persoanelor în spațiul Uniunii Europene” și „Uniunea Economică și Monetară”.
Peste 100 de participanți din mediul universitar, profesori și studenți, precum și reprezentanți ai mediului instituțional din Oradea, preocupați de aspecte teoretice și practice ale evoluției administrației românești în context internațional, precum și de aspecte legate de securitatea umană, descentralizarea administrației și elementul calitativ în evoluția acesteia, politicile publice etc. au prezentat, pe parcursul a două zile, în plen și în secțiunile dedicate conferinței o serie de comunicări științifice de interes major pentru contextual economic și social existent la nivelul internațional în prezent.
În deschiderea conferinței au luat cuvântul din partea conducerii Universității Agora: președintele Senatului, prof..univ.dr. Adriana Manolescu, decanul facultății, conf.univ.dr. Gabriela Bologa și directorul Departamentului de Științe Sociale, prof.univ.dr. Elena-Ana Iancu. Invitații de onoare de la Centrul de Excelență NATO Oradea, dr.ing. Marian Dincă și dr. Alexandru Kiș, au prezentat în plenul conferinței aspecte referitoare la evoluția Alianței Nord-Atlantice din perspectivă geopolitică, geostrategică și la planificările operaționale NATO din prisma securității umane.
Au fost prezenți la dezbaterile din plenul conferinței gen.dr. Ioan Baș, Inspector ISU Bihor, comisar șef Bondar Marin, inspector adjunct la Inspectoratul Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Ioana Bordeianu, comisar șef Maria Bilan, precum și alți profesori de la Universitatea Agora care prin temele propuse spre discuție au trezit interesul studenților pentru acest domeniu de cercetare.
Lucrările selectate în urma recenziei vor fi publicate în primul volum al revistei Agora International Administration Sciences – AIAS 2013. (Alina Manolescu)

Trimite email

smbt, 20 aprilie 2019