Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Studenți orădeni, premiați la Simpozionul științific studențesc de la Reșița

În perioada 28-30 noiembrie - EMING 2013

Studenți orădeni, premiați la Simpozionul științific studențesc de la Reșița

La invitația Facultății de Inginerie și Management a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, un grup de studenți ai Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial, din cadrul Universității din Oradea, au participat la prima ediție a Simpozionului științific studențesc EMING 2013, desfășurat la Reșița, în perioada 28-30 noiembrie 2013.

Simpozionul EMING 2013 s-a bucurat de participarea a peste 100 de studenți din opt centre universitare din țară.
Participanții orădeni sunt studenți în anul IV, la programul de studiu „Ingineria Sistemelor Electroenergetice” și au fost însoțiți de trei cadre didactice coordonatoare. Scopul declarat al simpozionului a fost acela de a crea cadrul pentru prezentarea și dezbaterea lucrărilor ce conțin rezultate științifice și tehnice obținute pe parcursul pregătirii profesionale. Studenții noștri au elaborat 7 lucrări științifice, încadrate în secțiunea „Inginerie electrică și energii regenerabile” și în cea de „Informatică aplicată”. Comisiile de evaluare au apreciat rezultatele cercetărilor studenților acordându-le următoarele premii: studentul Tamas Kubola - premiul I, studenta Adriana Abrudan - premiul II și premiul III, respectiv mențiune pentru lucrarea susținută de studenta Gabriela Nemeth.
În completarea acțiunilor specifice Simpozionului EMING 2013, Departamentul de Inginerie Energetică al Universității orădene a organizat vizitarea, în scop didactic, a unor obiective energetice etalon, aflate în apropierea locurilor de deplasare. Au fost vizitate câmpul de generatoare eoliene din zona Oravița - Moldova Nouă și amenajarea hidroenergetică Porțile de Fier I. Diana Pătru

Trimite email

joi, 21 martie 2019