Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Marele premiu la concursul internațional „Lumea noastră, viitorul nostru”

Peste 90 de premii la concursul internațional de desene

Marele premiu la concursul internațional „Lumea noastră, viitorul nostru”

Vineri, de Sfântul Nicolae, Clubul Lions 22 Oradea a premiat, peste 90 de elevi de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea, din cei 237 de participanți la concursul internațional de desene, ediția a XI-a, intitulată „Lumea noastră, viitorul nostru”.

Anul acesta, Marele premiu (în valoare de 300 de lei) a fost câștigat de Anamaria Muntean, din clasa a VII-a B; premiul ISalomeea Duma, a VII-a D (200); premiu IIAntonia Bărbățan, a VI-a C (150), premiul III – Sebastian Ileș, a VII-a B (100), plus trei mențiuni (de câte 75 de lei fiecare): Lavinia Matica și Anca Itu, din a VII-a A și Analisa Toader, din a V-a C.
Cu ajutorul conducerii Clubului Lions 22 Oradea, Moș Nicolae a pregătit daruri pentru toți cei 90 de premianți, dar și pentru profesorul lor de desen, dna prof. Ioana Mureșan și pentru dl director, prof. dr. Florian Hava.
Înaintea înmânării premiilor, dna Past Guvernator Rodica Dacin le-a vorbit premianților despre concurs internațional de desene „Afiș pentru pace”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, cu tema „Lumea noastră, viitorul nostru”: „Cluburile Lions, cum este și clubul nostru de doamne din Oradea, organizează în fiecare an concursul internațional de desene „Afișul pentru pace”, cu scopul de a vă face pe voi să vă gândiți la ceea ce înseamnă pacea, să vă exprimați viziunea voastră despre pace, așa cum știți voi mai bine printr-un desen. La nivel internațional, în jur de 60-70 de țări participă anual la acest concurs și un număr de 300 până la 400.000 de copii. Se oferă premii la nivel local, cum facem și noi astăzi, la fel și la nivel național, adică pe Districtul Lions și la nivel internațional, unde se acordă un mare premiu de 2.000 de dolari și o excursie la New York, pentru copilul câștigător și părintele acestuia și 23 de mențiuni. În urmă cu doi ani, o lucrare din Oradea a câștigat o astfel de mențiune. La jurizare, se ține cont de felul în care exprimați tema propusă pentru ediția respectivă: exprimarea temei, originalitatea și meritul artistic sunt cele trei chestiuni care se punctează la jurizarea lucrărilor”, a precizat dna Past Guvernator Rodica Dacin. La eveniment au mai fost prezenți din partea Clubului de Doamne Lions 22 Oradea: președintele clubului, dna Gianina Gabor, Past President Irina Claudia Crișan, dna Bianca Pușcaș, vicepreședinte III și dna Otilia Garofeanu, trezorier.
Domnul director prof. dr. Florian Hava a mulțumit Clubului de Doamne Lions 22 Oradea și a felicitat premianții: „Mulțumim Clubului Lions pentru oportunitatea de a participa la acest concurs. Am constatat cu plăcere că avem un număr tot mai mare de participanți, mai mult decât dublu, față de anul trecut, ceea ce demonstrează interesul vostru pentru acest concurs. Felicitări! Vreau să mulțumesc apoi Moșului pentru dărnicie. Văd că fiecare a primit câte ceva pe lângă diploma de participare. Înseamnă că am fost buni!”, conchide dl director Florian Hava.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Marele premiu la concursul internațional „Lumea noastră, viitorul nostru”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019