Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Poveștile copilăriei”

La C.N. „Mihai Eminescu”

Concursul „Poveștile copilăriei”

Colegiul Național „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Librăria Humanitas, a organizat vineri, 6 decembrie 2013, Concursul de lectură intitulat „Poveștile copilăriei”.

Inclus în proiectul multilateral Comenius: „Learn to Read and Read to Learn” și adresat elevilor din clasele I-IV, concursul s-a desfășurat după câteva reguli bine stabilite și a avut ca scopuri principale sporirea interesului pentru lectură în rândul celor mici și dezvoltarea abilităților de comunicare.
Astfel, cei șase participanți, elevi în clasa a II-a B Step by Step: Rona Epure, Cristi Bodea, Carla Lucuș, Bianca Lontiș, David Jarca și Andrei Carabiber, împărțiți în două echipe (echipa roz și echipa portocalie), au avut la dispoziție aproximativ trei săptămâni pentru a citi, sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Ramona Brezovszky și Ioana Borza, un număr de opt povești. Colegii lor mai mari din clasa a XI-a E : Trifa Sabina, Crișan Răzvan, Alon Vigdorovits, Pîrv Simina și Urs Vlăduț, au formulat un număr de șapte întrebări pentru fiecare echipă, adresate sub forma: „Cine sunt?” , „Ce sunt?”.
Deși timpul de gândire a fost limitat la 15 secunde, răspunsurile celor mici nu s-au lăsat așteptate, participanții demonstrându-și nu numai atenția, concentrare și memorie foarte bună, ci și capacitatea de sinteză și analiză a informațiilor dobândite în urma lecturii.
Astfel, s-a putut observa și modul în care cei mici au reușit să colaboreze pentru a oferi răspunsul corect. Fiecare elev a încercat să identifice cât mai bine personajul sau obiectul la care făcea referire întrebarea, aducând totodată argumente colegilor de echipă spre a-și susține afirmația. Se poate spune deci, că pe lângă abilitățile dezvoltate în ceea ce privește lectura, cei șase elevi au dat dovadă și de un deosebit spirit de echipă.
La această primă ediție, câștigătoare, cu un număr de 14  puncte a fost declarată echipa roz, formată din Bodea Cristi, Rona Epure și Carla Lucuș, care a reușit să răspundă la 6 din cele 7 întrebări.
Următoarea etapă a acestui concurs se va desfășura în luna martie și va avea ca temă știința.
Activitatea face parte din cadrul proiectului multilateral Comenius „Learn to Read and Read to Learn”, cu numărul de referință COM- 13- PM- 873- BH- BG și este susținută cu sprijinul financiar primit în cadrul Programului sectorial Comenius al Programului „Învățare pe tot parcursul vieții”.
Acest material reprezintă în exclusivitate responsabilitatea autorului, iar Comisia Europeană și ANPCDEFP nu sunt responsabile cu privire la conținutul informațiilor și documentelor publicate.
Prof. Sorina Duică

Trimite email

vineri, 7 august 2020