Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacol dedicat Zilei României

Duminică, 1 decembrie la Căminul Cultural din Uileacu de Beiuș

Spectacol dedicat Zilei României

Duminică, 1 decembrie 2013, la Căminul Cultural din Uileacu de Beiuș, s-a desfășurat un spectacol dedicat Zilei României.

La acest eveniment au participat peste 100 de cetățeni ai comunei: elevi, părinți, cadre didactice și alți membri ai comunității locale.
Activitatea a fost coordonată de doamna învățătoare Vidican Loredana, coordonatoare a grupului vocal al Ansamblului „Bujorii Uileacului”, iar elevii au fost pregătiți de cadrele didactice: Vidican Loredana, Gabor Olimpia, Casa Anca Lavinia, Băcuș Adina Mărioara, Jozsa Clara, Cadar Marinela și Horge Cornelia.
La realizarea spectacolului au colaborat Primăria, primind un sprijin real din partea doamnei primar Sabău Mihaela, Școala Gimnazială, prin implicarea directă a doamnei director Balog Emoke și cu concursul Ansamblului „Bujorii Uileacului”.
După intonarea Imnului național, doamna primar Sabău Mihaela a evocat semnificația evenimentului istoric de la 1 Decembrie 1918, la împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire.
O, ce veste minunată!
Prima parte a spectacolului a însumat un buchet de poezii, o scenetă și câteva cântece cu specific istoric.
În a doua parte au fost  interpretate cântece populare bihorene și a fost prezentat un dans tradițional din zona  Beiușului.
În încheiere, Ansamblul „Bujorii Uileacului” a interpretat cunoscutul colind „O, ce veste minunată”.
Putem concluziona că evenimentul s-a bucurat de mult succes. Loredana Vidican

Trimite email

joi, 22 august 2019