Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea proiectului interjudețean „Familia în școala vieții”

Joi, la Grădinița Nr. 54 din Oradea

Lansarea proiectului interjudețean „Familia în școala vieții”

Cu o experiență câștigată în cadrul a patru proiecte (de patru tipuri: local, interjudețean, național și internațional), conducerea Grădiniței Nr. 54 din Oradea, director, profesor Eleonora Curtui, a lansat joi (12 decembrie 2013), un nou proiect interjudețean, intitulat „Familia în școala vieții”.

În cuvântul de deschidere, doamna director a salutat participanți și invitații (ing. Miorița Săteanu, președinte al Uniunii Femeilor Bihor; Bianca Lupșea, reprezentant al Fundației „În brațe”; prof. Adina Merce, de la Lic.T. „L. Blaga”; prof. Dana Tomozei și Corompaki Ioana, de la CSEI „Cristal”; prof. Flaviu Zancu, președinte al Comitetului reprezentativ al părinților din Grădinița Nr. 54), după care a motivat nașterea și importanța noului proiect interjudețean, evidențiind scopul și partenerii proiectului.
Sunt pregătiți părinții să-și exercite, așa cum trebuie, rolul de părinte?
„Având în vedere că anul 2014 este declarat „Anul Internațional al Familiei”, considerăm că este important să conștientizăm părinții că familia este parte importantă într-un sistem mai larg de instrucție și educație. Orice familie trebuie să fie un garant de securitate, de protecție fizică, afectivă, mentală, morală și socială pentru toți membrii ei, dar mai ales pentru copii. Implicarea activă a părinților în activitățile școlare și extrașcolare ale propriilor copii îi ajută să conștientizeze că problemele lor sunt și ale altor părinți, a apreciat doamna director. Considerăm în consecință că proiectul nostru vine în sprijinul părinților și copiilor pentru realizarea acestui deziderat. Proiectul este benefic și pentru cadrele didactice care se confruntă cu diverse situații în ceea ce privește colaborarea cu familiile copiilor preșcolari”, a mai spus doamna director Eleonora Curtui, responsabilul proiectului.
La rândul său, dna prof. Sanda Ulici, coordonatorul de proiect, în prezentarea PPT, a insistat pe obiectivele proiectului, subliniind apoi importanța portofoliilor și a unei bune comunicări a părinților cu copiii.
În luările de cuvânt și în dezbaterea care a urmat, am ascultat opinii ale membrilor echipei de proiect (echipă formată din: prof. Camelia Peleș, Ana Popa, Dorina Știube, Lenuța Lazăr și Florentina Derban), dar și ale invitaților: Adina Merce, Bianca Lupșea, Dana Tomozei, Flaviu Zancu și dna ing. Miorița Săteanu.
„Unele lucruri se dăruiesc nu se cumpără!”  
Vorbind despre tipuri de relații între copii și părinți, dna inginer Miorița Săteanu a subliniat faptul că „un copil care nu primește iubire nu va dărui la rându-i atunci când va deveni părinte. Unele lucruri se dăruiesc nu se cumpără!” În bogata experiență acumulată în colaborarea cu unitățile de învățământ, domnia sa a văzut și a aflat multe lucruri interesante și educative, de aceea își permite să tragă semnale („Elevii nu mai știu să spună poezii”), să facă sugestii, iar uneori chiar să ofere alternative în rezolvarea unor probleme. Interesante și educative ni s-au părut cele patru povești: Întâmplări în Împărăția cerului, povestea porumbelului alb, a creionului și a mărului, precum și „Sfaturi ale copiilor pentru părinții lor”.
Considerăm activitatea de joi deosebit de rodnică, iar proiectul lansat, unul benefic pentru cei trei actori vizați și implicați: copil, cadru didactic și părinte.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lansarea proiectului interjudețean „Familia în școala vieții”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 3 aprilie 2020