Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Mlădițe de folclor”: obiceiuri și tradiții populare, prelucrate pentru preșcolari, de Maria Tănase și Viorica Toia

Joi, la CCD, lansare culegere de folclor

„Mlădițe de folclor”: obiceiuri și tradiții populare, prelucrate pentru preșcolari, de Maria Tănase și Viorica Toia

Casa Corpului Didactic a Județului Bihor ne-a oferit joi (12 decembrie 2013) un nou prilej de meditație și bucurie spirituală, prin lansarea culegerii de folclor „Mlădițe de folclor”, a doamnelor educatoare Maria Tănase și Viorica Toia.

„Avem astăzi o lansare de carte un pic mai deosebită, este vorba de o culegere de folclor, întocmită cu grijă de doamnele educatoare Maria Tănase și Viorica Toia. Culegerea se vrea a fi și un material didactic auxiliar destinat activității cu copiii și elevii în învățământul preprimar și primar, dar și un bogat material cu o valoare documentară”, a spus directorul CCD, dna prof. drd. Carmen Bodiu, în deschiderea evenimentului. Tot domnia sa a spicuit apoi din recenzia pe care a pregătit-o. „Vorbeam despre meritul culegătorului. Cred că, deopotrivă, este și meritul cadrului didactic care reușește să transmită aceste obiceiuri în educația copiilor pentru a fixa repere care să rămână toată viața modele”, a conchis directorul CCD.
În continuare, au fost invitate la microfon autoarele culegerii, doamnele educatoare Maria Tănase și Viorica Toia pentru a prezenta structura cărții, intenționalitatea ei, precum și obiceiuri surprinse: „obiceiuri folclorice din zona Bihorului, mai ales de la Sânnicolau Român, nuntă din Bihor, obiceiuri și datini de Crăciun și de iarnă, din perioada sărbătorilor, de asemenea șezători folclorice, specifice zonei Bihorului, tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou; ne-am gândit și la tradiții și obiceiuri populare de Paști”, a precizat dna educatoare Maria Tănase. Dintre obiceiurile prezentate, dna educatoare Viorica Toia s-a referit la „Umblatul cu turca”.
Trebuie să mai spunem că în cadrul evenimentului cultural, am avut parte și de momente artistice, oferite de dna Elvira Lerințiu și Maria Matei, precum și un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”. Elevii au fost instruiți de dna educatoare Toia Viorica, pe vremea când erau la grădiniță, și au venit la eveniment pentru a demonstra, pe viu, obiceiul „Umblatul cu turca”. Și s-a mai întâmplat un lucru inedit joi seara: a sosit Moșul. Până acum, Moșul n-a prea vizitat CCD-ul, având în vedere că este o instituție de educație pentru adulți. Dar a făcut-o acum pentru a răsplăti colindătorii.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Mlădițe de folclor”: obiceiuri și tradiții populare, prelucrate pentru preșcolari, de Maria Tănase și Viorica Toia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021