Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În spiritul Crăciunului la Drăgești

„Le doux Noel”

În spiritul Crăciunului la Drăgești

Crăciunul este sărbătoarea vieții, a luminii, a speranței și a iertării.

Un an întreg visăm acest moment, iar când clipa fericirii ne aduce în dar lucrurile miraculoase: sănătate, înțelepciune, bucurie și dragoste, visul nostru se transformă într-un moment sublim, alături de ceea ce avem mai drag.
Învăluiți în atmosfera caldă a Sfintelor Sărbători și cuprinși de emoție, elevii claselor a III-a, a IV-a și a VI-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Drăgești, au reușit să transmită spiritul Crăciunului printr-o serie de activități derulate în limba franceză, sub îndrumarea doamnei profesoare Goman Adina. Ca și în ceilalți ani, așa... vreo 10 la număr, generațiile de elevi care au învățat în școala noastră au reușit să deprindă tainele acestei limbi, fiind mereu implicați în activități de acest gen care au adus mereu bucurii și satisfacții.
Le Saint Noel, titlul proiectului nostru, a adus în scenă trei momente speciale, concepute pentru oameni speciali. La început elevii claselor a III-a și a IV-a au reușit să surprindă în desenele lor câteva simboluri ale Noelului francez, pe care și le-au însușit la orele de vocabular, apoi lor li s-au alăturat și colegii lor mai mari din clasa a VI-a, în dorința de a dezvolta spiritul competitivității, al colaborării și al fair-play-ului. Împreună s-au gândit să realizeze o expoziție de prăjituri cu vânzare, sub genericul „Le doux Noel”. Ideea a fost salutată cu entuziasm și după prima recreație nu mai rămăsese nicio bucată din bunătățile cremoase. La acest festin au contribuit următorii elevi: Pentea Narcis, Pentea Robert, Pentea Laviniu, Leghezeu Daniela, Bica Sergiu, Reștea Amelin si Buboi Andreea, precum și bunele lor măicuțe, cărora le mulțumim. Ziua a continuat cu surpriza pregătită celorlalți elevi din școală, doamnei directoare și domnilor profesori. Copiii, costumați de sărbătoare, ca niște adevărați colindători, au reușit să creeze bună dispoziție, cântând în limba franceză Mon beau sapin, Pere Noel și Vive le vent. Au primit aplauze, zâmbete, cuvinte frumoase și câteva atenții din partea doamnei director, prof. Șandra Florica; dumneaei i-a și felicitat. Mulțumim pentru colaborare și sprijin drei înv. Blaj Andreea și celorlalte cadre didactice.
Promitem să revenim cu alte surprize în anul ce va veni.
Joyeux Noel! Une bonne annee!
Prof. Adina Goman

Trimite email

duminic, 25 august 2019