Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colindătorii au vestit Nașterea Pruncului Iisus

Marți, la Grădinița Nr. 24 , a Școlii „Dimitrie Cantemir”

Colindătorii au vestit Nașterea Pruncului Iisus

În casă de vrednici gospodari, gazda și găzdoaia, Marian Ban și Alexia Alb, au primit marți (17 decembrie 2013) colindătorii care au vestit nașterea Pruncului Sfânt.

În deschidere, doamnele educatoare Anca Jarca și Alina Ferche ne-au pregătit pentru ceea ce avea să se întâmple în chip fericit în sala grupei mari, amenajată corespunzător și primitor de gazdele bune.
Fetițele (Daniela Roșca, Alexia și Carina Mada, Medeea Bibarț, Valentina Lingurar și Giulia Alb) au interpretat „Ziurel de ziuă”; trei băieți (Patric Muț, Rareș Merca și George Laslău) au pornit cu „Steaua”; patru flăcăi (Fabian Teujdea, Patric Buczi, Raul Brândaș și George Oros) au venit cu „Viflaimul”; alaiul întreg al băieților (Patric Buczi, Casian Tomașec, David Ilisz, George Oros, George Laslău, Ralul Roca, Patric Muț, Denis Popa, Kalla Ferencz Krisztian, Daniel Vlad, Raul Brândaș, Rareș Merca și Antoniu Seica) s-a concentrat apoi asupra „Plugușorului”; pentru ca la finalul recitalului să fim sorcoviți de Raul Brândaș, Raul Roca și Casian Tomașec.
Încântate de asemenea colindători, păstrători de tradiții și obiceiuri strămoșești, gazdele au omenit colindătorii, după rânduielile casei și locului, cu colaci și mere, chiar dacă pe masă erau și multe alte bunătăți, dar și băuturi (răcoritoare), care le trăgeau cu ochiul.
Buna dispoziție și atmosfera creată de colindării și vestitorii nașterii Pruncului Iisus s-au încins de-a binelea atunci când colindătorilor îmbrăcați în frumoase costume populare li s-au încins călcâiele și au prins a juca o polcă din Bihor.
Aceiași vajnici artiști ne-au demonstrat  că știu să colinde și să se exprime frumos și în limba engleză, sub îndrumarea prof. Felicia Duma, dar și să danseze ca niște campioni, precum e instructorul lor de dans Sonia Vas.
Auzind Moșul cel darnic și bun, Moș Crăciun, câtă veselie a cuprins casa vrednicelor gazde, a bătut la ușă, arătându-se încântat de recitalul de colinde și obiceiuri.
„Pentru voi, dragii Moșului, m-am oprit, bucuros de ceea ce am auzit, și am adus daruri pentru fiecare”.
Cu priviri întrebătoare, cu sfială sau cu mare bucurie, după caz, copiii s-au apropiat de Moș Crăciun pentru a primi fiecare din mâna Moșului pachetul dăruit cu drag!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Colindătorii au vestit Nașterea Pruncului Iisus

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 aprilie 2020