Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Din an în an, sosesc mereu!

La Grădinița Nr. 55

Din an în an, sosesc mereu!

Sfintele Sărbători de iarnă constituie perioada cea mai așteptată din an.

Bucuria și magia sărbătorilor sunt resimțite atât de către copii, cât și de către adulți. Un părinte strălucit, Nicolae Steinhardt, spunea: „Dăruind, vei dobândi” sau „Mai fericit este a da decât a primi”. Mânați de acest mesaj, preșcolarii Grădiniței 55 Oradea, îndrumați de cadrele didactice, au probat acest adevăr. Astfel, în perioada 10-20 decembrie 2013, ei au desfășurat o serie de activități menite să transmită receptorilor bucurie, liniște, pace, armonie și iubire multă, multă...
Acțiunile au debutat cu prezentarea serbărilor la toate cele 8 grupe. Unii, mai mari, au reluat frumoasele obiceiuri românești prin prezentarea unor șezători, unde au pus în valoare atât portul popular, cât și frumoasele tradiții ale românilor: Sorcova și Plugușorul.
Alții, mai moderniști, au prezentat programe bilingve (în română și engleză), impresionând auditoriul (format din părinți, frați, surori, diverse rude) pe scenele amenajate în complexele comerciale orădene. Cei mai mici, aflați la prima întâlnire cu Moșul cel drag, s-au gândit să-l aștepte în sălile lor de grupă, frumos amenajate.
Șirul acțiunilor a continuat cu colindarea unora dintre cele mai de vază instituții ale orașului: Primăria Oradiei, Inspectoratul Școlar, Firma Transilvania, Ocolul Silvic, Episcopia Greco-Catolică. Peste tot, copiii au fost primiți cu multă căldură și bucurie, iar bătrânul și darnicul Moș a fost nelipsit, răsplătind efortul și dragostea micilor colindători.
Nu a fost neglijată nici partea care ține de pregătirea sufletească a copiilor, astfel încât, la Biserica din Parcul Ghioceilor, însoțiți de doamnele educatoare, copiii s-au dus să-și primenească suflețelele, luând Sfânta Împărtășanie, și, simțindu-L astfel mai aproape pe Pruncul Iisus.
Și, pentru că bucuria nu e completă dacă nu o împarți și cu alții, dăruind din puținul tău, s-au manifestat, la modul cel mai concret, acțiuni caritabile de genul: daruri pentru copii orfani sau nevoiași. Pachetele cu jucării și hăinuțe au fost preluate de fundația AMIA, care, la rândul ei, le-au oferit celor care aveau trebuință de ele.
Pe această cale, cadrele didactice ale grădiniței noastre (director, prof. Popu Angela, prof. Șipos Natalia, Florescu Cornelia, Vidican Mihaela, Cardoș Mărioara, Hora Andreea, Ungur Zoreana, Făragău Irina, Jakab Corina, Pascar Gabriela, Mate Alina, Găvruța Dana, Filip Larisa, Șerban Florina, Ghiuro Natalia și Ruzsa Natalia) țin să mulțumească copiilor și părinților pentru mărinimia și bunătatea de care au dat dovadă.
La finalul acestor acțiuni, nu ne rămâne decât să sperăm că vă veți molipsi de dărnicia, bunătatea și bucuria noastră, și să vă urăm ca Pruncul ce se naște an  de an în peștera din Betleem, să se nască și-n inimile dumneavoastră, aducând cu EL liniște sufletească, pace, bucurie, spiritul de comuniune și întrajutorare, și, mai ales, simțământul acela atât de special pe care l-am neglijat sau l-am uitat mai mult sau mai puțin în ultimul timp: fericirea de a fi OM, creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Prof. Vidican Mihaela & Filip Larisa
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Din an în an, sosesc mereu!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 27 septembrie 2020

Poza zilei

Noi votăm cu Daria!

Astăzi, 27 septembrie 2020, în ziua alegerilor locale, când toți cei mari, adulții, se pregătesc să meargă la vot pentru a-și alege candidații care să-i reprezinte, noi, cei mici, o votăm pe colega și prietena noastră Daria Creț, de la Școala Gimnazială ,,Dacia", și o felicităm!
De ce?
Pentru media generală 10 pe care a obținut-o la examenul național din vară, la Evaluarea Națională!
Ne-am mândrit cu ea, când am văzut-o între cei 19 absolvenți de 10 ai Bihorului (cinci la Bacalaureat și 14 la Evaluarea Națională)!
Colegii, prietenii și doamna învățătoare