Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Evenimente și rezultate deosebite la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd

Medalie de argint la concursul Infomatrix

Evenimente și rezultate deosebite la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd

Zilele ,,Alexandru Roman”, ,,activitate desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Alexandru Roman” din Aușeu, activități de promovare a celor două unități școlare și de omagiere a patronului spiritual Alexandru Roman, s-au derulat în Comuna Aușeu, unde au avut loc spectacole susținute de cele două școli.

Ansamblul folcloric „Datina” – locul I pe județ
În cadrul Centrului de documentare și informare al liceului nostru, sub îndrumarea doamnei director adjunct Melania Joldea, s-au desfășurat activități omagiale de Ziua Națională a României: concurs cu tematică istorică între elevii claselor a V-a și a VI-a, coordonat de doamna profesor de istorie Toderaș Anca, moment artistic susținut de Ansamblul folcloric „Datina”, coordonat de dna profesoară de muzică Ionescu Corina și dna prof. de religie Ramona Hopidea, ansamblu, care, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda”, din 12 decembrie 2013, de la Era Shopping Park, a obținut premiul I pe județ.
„Ziua porților deschise a fost o zi cu o încărcătură emoțională deosebită pentru elevii liceului nostru care s-au întâlnit cu foști absolvenți, deveniți personalități ale orașului și județului, modele demne de urmat, elevii punându-le întrebări spre a afla cum și-au făurit o carieră de succes.
S-au legat prietenii, s-au obținut promisiuni pentru noi întâlniri și pentru a dezvolta proiecte împreună cu Asociația Prodidactium a colegiului, prin care se vor derula proiecte de dotare a școlii și de dezvoltare a carierei elevilor.
Duminică, 1 decembrie, elevi ai colegiului, împreună cu doamnele directoare și alte cadre didactice au participat la un spectacol deosebit. Îmbrăcați în costume populare, elevii au recitat versuri și au interpretat cântece patriotice.
Darius – elevul nostru de argint
Elevul nostru Mnerea Darius a obținut o mențiune și trofeul de la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret București, secțiunea „Tehnologia Informației”, la ROMEXPO București, unde a participat cu un sistem de operare nou, Pristine Tehnologies. Darius face cinste școlii, dar și dlui prof. Szabo Robert, care l-a îndrumat și susținut, împreună cu echipa managerială. Este de menționat faptul că anul trecut, Darius a obținut un premiu internațional - medalia de argint la concursul Infomatrix.
Printre teze, teste de evaluare, pregătiri pentru examenul de bacalaureat, participări la olimpiade, elevii noștri au demarat două mari proiecte de voluntariat: strângerea de fonduri, alimente și îmbrăcăminte pentru copiii din Valea Plopului, Județul Prahova, copii crescuți de un preot cu inimă mare, un model de dragoste pentru aproapele și pentru elevii noștri. Astfel au fost adunate foarte multe pachete și bani care în final au fost trimise la Valea Plopului.
Cel de-al doilea mare proiect a fost coordonat de doamna prof. Arion Simona, în parteneriat cu Fundația Pandora, condusă de doamna Chirilă Andreea, fundație care ajută copiii din orfelinate și casele de copii din zona Aleșdului. Copiii au organizat un târg pe holurile școlii, cu produse aduse de ei, care au fost vândute, iar din banii obținuți, elevii au cumpărat cozonaci, fructe, iaurturi, ciocolată și haine pentru copiii de la Casa familială „Margherita” din Telechiu.
Sunt activități și rezultate care ne fac cinste și care sporesc faima și renumele colegiului nostru.
Prof. Lelea Gabriela

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019