Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Exemple de BUNE PRACTICI la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Premianții, la ei acasă

Exemple de BUNE PRACTICI la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Evenimentul educațional derulat în data de 17decembrie 2013 în cantina liceului a oferit celor prezenți satisfacția unui adevărat spectacol artistic, integrat perfect contextului actual: Sărbătorile de Crăciun.

Dincolo de regia tehnică aleasă rămâne însă tematica momentului: promovarea și continuitatea „Firmelor de exercițiu”. A fost de data aceasta o fericită îmbinare a artei teatrale, a colindului cântat, a portului popular purtat cu demnitate de un grup de elevi ai liceului, cu o tehnică specifică a viitorilor agenți economici în promovarea diverselor produse, în organizarea unei societăți economice de profil, în efectuarea de tranzacții economice etc.
Așezați între dascălii coordonatori și reprezentanții firmelor mamă, cu toții au vrut să impresioneze, să demonstreze că premiile obținute recent în cele două concursuri de profil de la Baia-Mare și Oradea sunt reușitele lor, ambițiile lor, imboldurile care-i fac să învețe în ale tehnicii serviciilor, că și ei pot deveni în viitor ca și cei mari: oameni de nădejde, integrați economic și social. Privindu-le strălucirea bucuriei împlinite, nu poți să nu remarci un fapt: „exemplele de bună practică vin și din rândul elevilor minunați ai Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta”.
Prin prezentarea celor trei firme de exercițiu într-un stil aparte s-a înregistrat continuitatea firească a celor două firme existente: F.E. SECRETELE BUNICII S.R.L. și  F.E. „BIOAPICOSAL” S.R.L., coordonate de profesoarele Buz Rodica și Simionică Dana și deținute de grupuri de elevi ai clasei a XII-a A, dar și de debutul frumos și onorabil al firmei F.E. „SENARA GIFT” S.R.L., coordonată de profesoara Neaga Florica Maria și înființată de elevii clasei a XI-a A economic.
Într-o sală plină de spectatori, reprezentanți ai agenților economici (doamna Galfi Iren – manager al firmei mamă Senara Trade) profesori și elevi de la Colegiul Național „Teodor Neș” și Liceul Teoretic „Arany Janos” Salonta, directori, profesori și elevi ai Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta, componența celor trei firme de exercițiu ne-au demonstrat tuturor că știu să se organizeze, știu să-și promoveze produsele firmei, că au o ținută demnă și dacă e nevoie minimă artă oratorică. Calitățile lor profesionale au fost completate la superlativ de cele artistice, învățate sau native, demonstrate sau cântate cu curaj într-un tonus al seriozității și frumuseții. Modul cum a știut să abordeze interpretativ colindul eleva Paula Casa din clasa a X-a D,   precum și cântecul popular interpretat de eleva Lezău Maria din clasa a XII-a A, scoate în evidență multă finețe, un suflet curat, dublat de o ținută impecabilă, purtată cu mândrie.
Rămâne ca în viitor lucrul bine clădit și demonstrat de acești elevi deosebiți să aibă continuitate, să genereze ambiții colegilor mai mici și așa cum spunea elevul Matiu Ioan, managerul general al  FE „Senara Gift” SRL din clasa a XI-a A „să ne dea curajul reușitei, pentru că trebuie să avem și noi un cuvânt de spus”.
Prof. ec. Neaga Florica Maria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Exemple de BUNE PRACTICI la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021