Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„De la inimă la inimă”, proiect umanitar la Rieni

O săptămână a omeniei, a bucuriei de a dărui

„De la inimă la inimă”, proiect umanitar la Rieni

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rieni au transformat această săptămână de școală într-o săptămână a omeniei, a bucuriei de a dărui, de a fi mai buni și mai toleranți cu semenii lor.

Copiii au ales să pătrundă în magia Sfintelor Sărbători într-un mod special, derulând proiectul umanitar „De la inimă la inimă!”
Îndrumați de dascălii lor, prof. Balint Liliana, directorul școlii, Ilieș Angela, coordonatorul proiectului, Marge Loredana, Pașca Ancuța, Tirla Simona, Florincuța Ana, Florincuța Corina, Popa Corina, Chiorean Ioana, Jurj Ioana, Nagy-Panda Laura, Pașca Florica, Pirtea Laura, Costea Corina, Dobra Adela și doamna secretară, Bălan Cornelia, elevii au desfășurat activități care au avut ca scop promovarea voluntariatului, implicarea în acțiuni umanitare, de întrajutorare a celor aflați în nevoie.
Sub motto-ul „Niciodată să nu-i uităm pe cei mai triști ca noi!”, au organizat mai multe acțiuni, implicând  părinții și cadrele didactice.Astfel, marți, 17  decembrie 2013, un grup de elevi, însoțiți de prof. și părinți (Bota Ioana), a vizitat Centrul pentru persoane vârstnice din Băița, fiind primiți de părintele paroh, Nicolae Bura, directorul centrului și Centrul Medico-Social Nucet, reprezentat prin dl Ioan Lucaciu, director. Elevii au colindat, bucurând sufletele celor care i-au ascultat. La plecare au împărțit dulciuri, îmbrăcăminte, alimente, învățând astfel, în mod practic, o pagină din lecția de generozitate.
Mai mult, școala noastră este implicată și în proiectul național ,,Patrula de Reciclare”, elevii adunând aparatură electrocasnică uzată.
Elevii au avut frumoasa inițiativă de a aduce colindul sfânt dascălilor și părinților, în prag de Sărbători. Cei  mici l-au așteptat pe Moș Crăciun la serbările pregătite cu atâta emoție, îndrumați fiind de doamnele educatoare: Marcela Terme, Raț Valentina, Ramona Þigan, Fășie Mirela, Dobra Adela și Ancuța Bota.  
Directorul școlii, doamna prof. Balint Liliana, a fost mereu alături de  noi, felicitând implicarea părinților și a cadrelor didactice, care au pus mult suflet în dorința lor de a dărui.
Sărbători binecuvântate!
Prof. Ilieș Angela
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „De la inimă la inimă”, proiect umanitar la Rieni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 16 iunie 2019