Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Serbarea de Crăciun la ERA Carrefour

Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”

Serbarea de Crăciun la ERA Carrefour

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun și a Anului Nou, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Oradea a organizat luni, 16 decembrie 2013, serbarea anuală închinată acestor mari evenimente, la Era Shopping Park.

În deschiderea festivității, doamna director prof. dr. Viorica Popa le-a urat tuturor celor prezenți Sărbători fericite și o vacanță bogată în daruri și bucurii. Coordonatorul acestui spectacol consacrat înălțătoarei sărbători creștine a Nașterii Domnului a fost doamna consilier educativ prof. Rodica Galea, care a instruit grupurile de dansatori și colindători pentru a transmite emoție, căldură sufletească și bucurie.
Programul a inclus tradiționalele colinde care vestesc Nașterea Pruncului Iisus, cântece închinate venirii Moșului, poezii recitate cu mult har, atât de elevii mai mici, cât și de cei mai mari. Glasurilor zglobii ale copiilor le-au urmat dansuri interpretate cu multă grație de elevii școlii noastre. Copiii de la secția maghiară au interpretat colinde și poezii în limbile maghiară și engleză, sub „bagheta regizorală” a doamnei prof. Sipos Orsolya, iar cei din clasele a II-a A, a II-a D, a III-a B și a IV-a B (prof. Mariana Pința, Liliana Maghiari, Tatiana Coșarcă și Daniela Pece), costumați în moși crăciuni și crăciunițe, au entuziasmat publicul cu momentele artistice de dansuri și colinde.
Audiența a fost impresionată în mod special de Ansamblul folcloric „Mugurelul Bihorului”, micii muguri care ne transmit datinile străbune fiind elevii din clasa a III-a C, pregătiți de doamna prof. Doina Lung.
În paralel cu reprezentația de pe scenă, publicul – alcătuit din părinți, bunici, frați, surori, și desigur profesori și elevi – a admirat expoziția de desene ale elevilor îndrumați de doamna prof. Mariana Pădurean, surprinzând în imagini peisaje de iarnă, bradul tradițional, copii întâmpinându-l pe Moș Crăciun cu sania lui trasă de reni.
În această atmosferă festivă, a fost lansat noul număr al revistei „Inorogul”, generos atât în articole și ilustrații inspirate din activitatea școlară, cât și în creații literare sau plastice proprii ale elevilor. Revista, editată de doamnele prof. Amalia Turcu și prof. Diana Popa, s-a bucurat de un real succes, toate exemplarele epuizându-se imediat de la punerea lor în vânzare.
 Îi mulțumim Moșului de la ERA Carrefour nu numai pentru că a fost gazda evenimentului nostru, dar și pentru generozitatea cu care le-a oferit cadouri tuturor elevilor participanți, drept răsplată pentru talent și pentru efortul depus.
Prof. Mariana Pădurean

Trimite email

miercuri, 21 august 2019