Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Serbarea de Crăciun la ERA Carrefour

Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”

Serbarea de Crăciun la ERA Carrefour

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun și a Anului Nou, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Oradea a organizat luni, 16 decembrie 2013, serbarea anuală închinată acestor mari evenimente, la Era Shopping Park.

În deschiderea festivității, doamna director prof. dr. Viorica Popa le-a urat tuturor celor prezenți Sărbători fericite și o vacanță bogată în daruri și bucurii. Coordonatorul acestui spectacol consacrat înălțătoarei sărbători creștine a Nașterii Domnului a fost doamna consilier educativ prof. Rodica Galea, care a instruit grupurile de dansatori și colindători pentru a transmite emoție, căldură sufletească și bucurie.
Programul a inclus tradiționalele colinde care vestesc Nașterea Pruncului Iisus, cântece închinate venirii Moșului, poezii recitate cu mult har, atât de elevii mai mici, cât și de cei mai mari. Glasurilor zglobii ale copiilor le-au urmat dansuri interpretate cu multă grație de elevii școlii noastre. Copiii de la secția maghiară au interpretat colinde și poezii în limbile maghiară și engleză, sub „bagheta regizorală” a doamnei prof. Sipos Orsolya, iar cei din clasele a II-a A, a II-a D, a III-a B și a IV-a B (prof. Mariana Pința, Liliana Maghiari, Tatiana Coșarcă și Daniela Pece), costumați în moși crăciuni și crăciunițe, au entuziasmat publicul cu momentele artistice de dansuri și colinde.
Audiența a fost impresionată în mod special de Ansamblul folcloric „Mugurelul Bihorului”, micii muguri care ne transmit datinile străbune fiind elevii din clasa a III-a C, pregătiți de doamna prof. Doina Lung.
În paralel cu reprezentația de pe scenă, publicul – alcătuit din părinți, bunici, frați, surori, și desigur profesori și elevi – a admirat expoziția de desene ale elevilor îndrumați de doamna prof. Mariana Pădurean, surprinzând în imagini peisaje de iarnă, bradul tradițional, copii întâmpinându-l pe Moș Crăciun cu sania lui trasă de reni.
În această atmosferă festivă, a fost lansat noul număr al revistei „Inorogul”, generos atât în articole și ilustrații inspirate din activitatea școlară, cât și în creații literare sau plastice proprii ale elevilor. Revista, editată de doamnele prof. Amalia Turcu și prof. Diana Popa, s-a bucurat de un real succes, toate exemplarele epuizându-se imediat de la punerea lor în vânzare.
 Îi mulțumim Moșului de la ERA Carrefour nu numai pentru că a fost gazda evenimentului nostru, dar și pentru generozitatea cu care le-a oferit cadouri tuturor elevilor participanți, drept răsplată pentru talent și pentru efortul depus.
Prof. Mariana Pădurean

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:07:12 Ora de vară a Europei de Est