Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Allegria” a colindat și la Căminul de bătrâni din Băița

La invitația părintelui Nicolae Bura

„Allegria” a colindat și la Căminul de bătrâni din Băița

Elevii clasei a IV-a C, ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea, membri ai grupului vocal „Allegria”, au onorat invitația părintelui Nicolae Bura din Băița, de a prezenta un concert de colinde la Căminul de bătrâni din Băița.

Căminul găzduiește în condiții minunate persoane vârstnice, copleșite ne mulțimea anilor, de boli și de necazuri.
Am plecat la drum cu daruri în portbagaj și minunate colinde în repertoriu. Ne-au însoțit dna prof. Stelieana Cîrciumaru, dna director, prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu, dna prof. Claudia Covaci, dna prof. Felicia Goina, prof. Aurelia Laza și dl Adrian Toader. Părintele Nicolae Bura ne-a întâmpinat cu mult drag. În sala de activități, bunicii așteptau cu nerăbdare colindătorii. A fost o întâlnire încărcată de emoție. În timp ce glasurile cristaline ale copiilor dădeau viață colindelor strămoșești, pe obrajii bunicilor se prelingeau lacrimi. Curând emoțiile s-au transmis și colindătorilor, care aveau ochii umeziți. Pentru aproape o jumătate de oră, ne-am simțit cu toții o singură familie, în jurul bradului, vestind Nașterea Mântuitorului.
Când zvonul colindelor s-a stins, copiii au dăruit bunicilor tablouri confecționate special pentru ei, pentru a le aminti de această seară magică.
Bunicii și nepoții s-au îmbrățișat și au dialogat. Am rămas impresionați de condițiile deosebite pe care le au bunicii la acest cămin, de dragostea cu care sunt îngrijiți.
A fost o întâlnire impresionantă și de neuitat. Toți copiii și-au exprimat dorința de a repeta vizita, dorindu-și să îi „adopte” chiar dacă fiecare dintre ei au acasă bunici iubitori. (S.C.)

Trimite email

luni, 19 august 2019